BİN DERDE DEVA!

BİN DERDE DEVA!

SİVAS´ta "GÖBELEK" mevsimi de başladı. Rakımı yüksek yerlerde yetişen göbeleğin, besin değerinin yüksek olması yanı sıra özellikle bağışıklık sistemini de desteklemesi ile tercih ediliyor.

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS´ın rakımının yüksek olmasının bazı avantajları da yok değil. Özellikle bozkır özelliği taşıyan yüksek dağ ve yaylalarda yetişen doğal göbelek, asırlardır tercih edilmeye devam ediyor.

SİVAS´ın iklimine uygun özel tat ve rayıhası olan göbeleğin zehirlisine ise bu yörede ?mantar? denilmekte.

Göbeleğin besin değeri oldukça yüksek olmakla birlikte pilavı, kavurması ve közlemesi yapılmakta. Mantarın vücuda girdikten sonra zararlı organizmalar ile savaştığı da bilim insanlarınca dile getiriliyor.

 GÖBELEĞİN FAYDALARI;

-Kan dolaşımını düzenliyor.

-Bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

- Kanseri önleyici etkiyi sağlıyor.

-Hafızayı diri tutuyor.

-Sindirimi destekliyor.

 



Anahtar Kelimeler: DERDE DEVA