Binali YILDIRIM İstifa Edecek!

Binali YILDIRIM İstifa Edecek!

Üzeyir YİĞİT Yazdı

İstanbul cephesinde gelişmeler var!
-Sayın Binali Yıldırım, Devlet Bahçeli ve Sayın Erdoğan´ın yaklaşımından güç alarak; ?İstifa etmiyorum, bu mesele kapanmıştır...? demişti. Bu tavrın, kendisini ve partiyi ağır bir baskı altına sokup, zor bir dönemde, daha zorlaşan bir kampanya sürecine iteciğini anlamış olacaklar ki! Binali Beyin, resmi sürecin başlaması ile Meclis başkanlığından ayrılacağına yönelik kulis haberleri sızmaya başladı. 
-Bahsettiğimiz plansız, stratejisiz, çıkış ve söylemlerin geri dönüşü, yıpranmışlığı tamir değil, daha da zedeleyebilir.
-Devlet Beyin söyleminin; muhalefet ciddiye alınmadan, Anayasa dikkate alınmadan kabülü! Toplumsal algıda nasıl bir yer edecek tartışılmalı idi. En azından Binali bey, kendi içinde bu tartışmayı yapmalı idi. 
-Seçmen zihnine etki eden hatalar silsilesi bir çok ilde yapıldı. Binali beyin zikzağı da, benzeri bir etki yapacaktır. 
***
-Bakın arkadaşlar, garip bir dönemdeyiz. Anket şirketleri ve siyasi analistlerin net okuyamadığı bir sokak var.
-Aslında daha geniş bakınca; sokaklar gibi, parti genel merkezleri de anlaşılmıyor. Sokak, hassasiyetlerinin ve isteklerinin genel merkezler tarafından dikkate alınmadığına inanıyor. Genel merkezler ise; ittifaklar ve bazı dengeler üzerine en doğru isimleri tercih ettiklerine inanıyorlar. 
-Muhalefet ve İktidar kanadında tartışılan isim sayısı çok fazla. Herkesi mutlu etmek zor. Bunu anlayabiliyorum ama çıplak gözle görünen hataların genel merkezler tarafından görülmemesi garip değil mi? AK Parti için söylüyorum, en çok dillendirilen şey! ?karar mekanizması kasıtlı mı davranıyor?´ (Sayın Erdoğan´a yakıştırılmadığı için bazı şeyler) bunu ben de bilmiyorum. Bu soru, seçimlerden sonra yenilgi veya zafere göre değişecek bir cevaba gebe.
***
-AK Parti genel merkezine anketler geldikçe üst düzey idarecilerin huzursuzlandığını görüyorum. 
-Sahada seçim sonrası yenilginin söylemleri hazırlanmış durumda. ?Efendim mevcut başkan karşıya çalıştı.? ?Vekillerimiz hiç yardımcı olmadılar? ?Teşkilatlar yattı? ... Biz bunları önden diyelim ki! Herkes çıktığı yolun hakkını versin. Ya da medeni bir şekilde; sokaktaki durumu anket şirketlerine gerek kalmadan! Gidip ?sokak böyle ibre değişir veya değişmez? diye beyan etsinler. Bu seçim mühim bir seçimdir. Bireylerin kibir ve enaniyeti, cemiyeti dağıtacak bir fiske olacaktır. 
***
-Yeniden tekrarlamakta fayda var. İktidarın halen tek şansı Muhalefettir. Ama halkın bu seferki refleksi: 1989 Özal´a, 2001 Ecevit´e atılan fiskelerin ebatında olabilir!



Anahtar Kelimeler: Binali YILDIRIM İstifa Edecek