Bir ARAŞTIRMA Sonucu!

Bir ARAŞTIRMA Sonucu!

Huysuz Profesör Yazdı...

SIRALAMALARDA ÜNİVERSİTENİN HALİ ORTADA

ÜniAr´ın yapmış olduğu araştırma Cumhuriyet Üniversitesi´nin içler acısı durumunu ortaya koymaktadır. Bu araştırma üniversitenin başarı anlamında hiç de göz doldurmadığının ve sanal tatminlerle, fotoğraf kareleri, anlamsız nezaket ziyaretleri ayrıca  görüntü ve gösterişten öteye gidemediğinin de bir nevi ispatıdır.

Kamuoyu ?ufak şeylerle uğraşmasaydınız manzara daha farklı olur, üniversiteyi başarı ve tanınırlık anlamında yükseltebilirdiniz.? Demekten yoruldu. Yapamadınız. Dibe vurdunuz. Kamuoyu, ?İnsanların hakkını yemeyip adaletli olsaydınız yara almazdınız.? Diyor. Kamuoyu, ?insanların çaresizliği üzerinde  tatmin olmak yerine anlasaydınız, bugün türlü türlü haberlere konu olmazdınız? diye düşünüyor    

Biz insanın ve gerçekten bilimin olduğu yerde durmaya  devam edeceğiz.

Gelelim ÜniAr´ın araştırmasına:

  • Devlet Üniversiteleri Genel Sıralamasında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 62. Sırada. Bir çok yeni üniversitenin dahi oldukça gerisinde.
  • 2006 yılından once kurulan devlet üniversiteleri sıralamasında Malatya İnönü Üniversitesi 8. Sırada Kayseri Erciyes Üniveresitesi 9. Sırada, Tokat GOP 35, ElazIğ Fırat Üniversitesi 37, 46 yıllık Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ise 39. Sırada
  • Diş Hekimliği Fakültesi Sıralamalarında yoksunuz. Yani 0.
  • Eczacılık Fakülteleri Sıralamalarında 15 Üniversite içinde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 12. sırada
  • Eğitim/Eğitim Bilimleri Fakülteleri Sıralamasında Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi 1. Sırada, Giresun Üniversitesi 29. Sırada, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 30. Sırada.  
  • Edebiyat Fakültesi/İnsan ve Toplum Bilimleri/Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakülteleri Sıralamasında 25 üniversite içinde Karabük Üniversitesi 1. Sırada, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 16. Sırada.
  • Fen Fakülteleri Sıralamasında 20 üniversite içinde Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi 1. Sırada, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 14. Sırada
  • Güzel Sanatlar Fakülteleri Sıralamasında çok şükür yoksunuz. Yoksunuz. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi 1. Sırada
  • İİBF/İşletme/İktisat/Yönetim Bilimleri Fakülteleri Sıralamasında Tokat GOP Üniversitesi 9. Sırada, Yozgat Bozok Üniversitesi 24. Sırada, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 28. Sırada. Çünkü Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Alim Yıldız ve ekibi döneminde sadece 3 hoca ile Kamu Yönetimi bölümü işletti.
  • İlahiyat/İslami İlimler Fakülteleri Sıralamasında Balıkesir, Harran, Karabük, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Çankırı Hitit ve Kars Kafkas Üniversitelerinin gerisinde 15.  Sıradasınız. İlahiyat Fakültesi için kendinizi çok zorladınız, üç beş kişi ile Dört Halife Sempozyumları yaptınız, Hz. Ömer dediniz ama eş dost akraba alımları ile adaleti çiğnediniz. Hz. Ebubekir dediniz ama bir türlü doğru duramadınız. Dediniz dediniz durdunuz. 
  • İletişim Fakülteleri Sıralamasında yoksunuz.
  • Mimarlık/Mimarlık ve Tasarım/Sanat Tasarım Fakülteleri Sıralamasında yoksunuz.
  • Mühendislik Fakülteleri Sıralamasında 60 Üniversite içinde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 55. Sırada.
  • Sağlık Bilimleri/Hemşirelik Fakülteleri/Sağlık Yüksek Okulu Sıralamasında 50 üniversite içinde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 4. Sırada. Tüm alanlardaki başarısızlığınız karşısında bu alandaki başarının İlahiyatçı Alim Yıldız ve ekibin olmadığını belirtmekte fayda var. Sağlıkta mevcut yönetimin tüm ksıtlama ve sindirme politikaları karşısında bu başarıyı tebrik etmek gerek. Ümidimiz yeni dönemde yeni rektörün getirilmek istenen Hilmi Ataseven dışında bir Tıpçı olmasıdır.
  •  Spor Bilimleri Fakülteleri/Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Sıralamasında 30 üniversite içinde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ne yazık ki yok. Oysa Alim Yıldız ve ekibi spora çok ümit bağlamışlardı.

Sıralamaları doğrulayabileceğiniz bağlantı adresi: https://f903aba4-e11a-4804-93a8-aa17928bdbe0.filesusr.com/ugd/779fe1_ef228c6d9905436f979bfaf9531be4bc.pdf

ÜniAr Nedir?

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniArProf. Dr. Engin KARADAĞ ve Prof. Dr. Cemil YÜCEL tarafından kurulmuştur. Türkiye´de üniversite ve yükseköğretim üzerine araştırmalar yapan bağımsız araştırma laboratuvarıdır. ÜniAr Türkiye´de üniversite ve yükseköğretim alanında araştırmalar yaparak Türk Yükseköğretim Sisteminin gelişimine katkı sağlamayı amaçlamakta olup araştırma bulgularını rapor halinde kamuoyuyla paylaşmaktır. ÜniAr  herhangi bir kurum ya da kişiden finansal destek almamaktadır.



Anahtar Kelimeler: ARAŞTIRMA Sonucu