Tarih: 14.03.2017 15:42

Bir Başkadır Benim Memleketim!

Facebook Twitter Linked-in

 

SİVAS´ta üstün zekâlı öğrencilerin eğitim öğretim gördüğü FENLİSESİ şehrin gündeminde epey yer kaplayarak olumsuzluklar oluşturmuştu. Pek çok velinin okula baskın yapmaları ve akabinde basın yayın kuruluşlarını gezerek şikayet etmeleri üzerine şehrin gündemine oturan FEN LİSESİ idareci kadrosuna Milli Eğitim Müdürlüğü´nün nasıl müsaade ettiği anlaşılamamıştı.

Banyo kapılarının olmayışı ile başlayan sorunlar yumağının,eğitim öğretim felsefesin in de oluşturulamayıp eğitim öğretim dışı düzensizliklere kapı araladığı kamuoyuna yansıyan başlıkların bir kaçı olarak gündeme gelmişti.

Geçmiş yıllarda akademik başarı sıralaması da iyi olmayan okulda sınıflara öğretmen dağıtımının da ELMACIOĞLU tarafından adaletsizce yapıldığını dile getiren pek çok velinin, bu düşüncelerini okul idaresine de söylediği lakin sonuç alıcı bir çözümün hayata geçirilemediği öğrenildi.

İddialara göre, Sivas Fen Lisesi´nde 2015 ? 2016 eğitim öğretim döneminin sonlarına doğru birçok sınıfta derslerin 2-3 güne sıkıştırıldığı belirtiliyor.

Hatta bir başka tuhaf iddia ise MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ tarafından kamuoyuna açıklanması bekleniyor. Okul Müdürü Birol ELMACIOĞLU´nun FEN LİSESİNE görevlendirme şartlarını taşımadığı lakin bir oldu bitti ile atandığı iddia ediliyor.

HAZİRAN gibi Okul Müdürleri ve Müdür Yardımcılarının performans değerlendirmesine tabi tutularak, performansı olmayan okul idarecilerinin görevlendirmelerinin iptal edileceği bilinirken, başarısız isimlerin terfi etmelerinin şehri eğitim öğretimine kötü örnek teşkil edebileceği yorumları yapılıyor.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —