Bir Garip Basın Açıklaması

Bir Garip Basın Açıklaması

MHP teşkilatının yaptığı basın duyurusu kafaları karıştırdı. Genelde hiçbir konuda sesi soluğu çıkmayan Sivas teşkilatının, apar topar bir açıklama yapması analiz edilmeye çalışılıyor.

SPHM ÖZEL HABER

Geçtiğimiz haftalarda bir MHP eski milletvekilinin Cumhuriyet Üniversitesi rektorlugunun ülkücü öğretim elemanları ve ülkücü öğrencilerine yönelik olarak baskı yaptığı iddiası gündeme gelmişti.

Bunun üzerine çok geçmeden MHP il ve ilce başkanın yanı sıra ülkü ocağı Sivas il Başkanının imzasıyla kamuoyuna duyurulur diyerek bir beyanat verildiği gözlemlendi.

Beyanat da rektörlükle ülkücü kesim arasında bir problem olmadığına vurgu yapılarak kendilerine herhangi bir şikayette bulunulmadığı ve Rektör beyle ilgili yapılan açıklamaların kişilerin şahsi düşüncesi ve yorumu olduğu belirtilmişti.

Ancak bu açıklamalar kafa karıştırmış MHP teşkilatı kendini mi koruyor yoksa rektörlük yönetimini koruyor diye yorumlar yapılmasına neden oldu.Üniversite yönetiminden konuyla ilgili herhangi bir açıklama gelmeden böyle bir açıklamayı MHP teşkilatının yapması ise garip karşılanmaya devam ediyor.

Devletin bekası için önemli meselelerde taşın altına elini koyan Devlet BAHÇELİ´nin MHP´nin takındığı misyonu halka anlatırken MHP´li eski bir milletvekilinin ulusal basına da yansıyan görüşleri üzerinden tekrar bir açıklama yapması ise anlaşılamadı.

Mhp yerel yöneticilerinin bu açıklamayı herhangi bir yönlendirmeyle yapıp yapmadığı yine tartışılan sorulardan. Yönetimin beyanında yer alan kişilerin şahsi yorum ve düşüncesi ibaresi eski vekil icin mi kullanılmıştır merak ediliyor.

Ayrıca mesele şahısların meselesi ise MHP yerel yönetiminin alel acele bir açıkama yapma isteginde sahis veya sahislarin mudahil olup olmadigi konusu da yine merak uyandirmistir. Konuyla ilgili telkin ya da görüşte bulunan olduğu üniversite camiasında konuşulmaya devam ediyor.

Rektörlük yönetiminden siyasi bir partiye aciklama yapilsin demesi uzak bir ihtimalse. Bu aciklamalar rektorluk yonetimini aklamak icin yapılan bir beyanet degilse o zaman MHP teşkilatları bu konuyu yani ülkücü kesme bir baski yapilip yapilmadigini arastirmadan niye bir beyanatta bulunma geregi hissetmesi sorgulanıyor.

Mhp teskilatini üniversite icersinden yonlendiren kisi ya da kisilerin olayla ilgisi de tartisilan diğer bir konu. Universitede Vakif Kolejinde mudurluk yapan ve surekli MHP genel merkeziyle ciddi diyaloglarim var diye konuştugu iddia edilen Ferhat DOĞAN´ın bu olaya dahili var midir bu merak ediliyor.

Bilindigi uzere Ferhat DOĞAN´ın  bircok yakinini kolejde istihdam etmesindeki gösterdiği gayreti kolejin basarisi icin gosterip gostermedigi hatta kolejin basari durumundan memnun olup olmadigi merak edile dursun Ferhat DOĞAN´ı eskiden çok iyi tanıyanların siyasi manevralarda büyük bir yeteneğinin olduğunu belirtmekteler. Siyasetten hic bir vakit kopmayan Ferhat DOĞAN´ın siyasi bir telkinle üniversite yönetimiyle iliksilerimiz gayet iyi bu açıklamalarının ardındaki alt düşünce merak ediliyor.

Kendi şahsi durumu üzerinden iliksileri kontrol etme gayretinin olup olmadığı merak edilirken bu açıklama akabinde Kolejdeki etkinliği ve Rektör üzerindeki etkinliğini koruma altına aldığı iddia ediliyor.

Diger bir konuda basında da gundemi fazlasıyla mesgul eden rektörün yegeni olarak vakifta yöneticiliğe getirilen ve ilce yonetiminde de oldugu soylenen Mehmet Sakarin yine kamuoyuyla paylasilan bu bildiride etkisinin olup olmadığı da bir başka sorulan soru.

Ya da bu bahsi gecen kişilerin disinda bu beyanatta herhangi bir yönlendirme yapanlarin olup olmadığı kamuoyu tarafindan yine merak edilmekte. Konuyla ilgili olarak Ulkucu kesmi cok iyi taniyan eski bir vekil mi yanlis yonlendirilmis yoksa Sivas MHP yerel yonetimi bu gerçekten kafalari karıştırmıştır. Mhp gibi idealist bir yapiya sahip Türk milliyetçiliği davasinin Türkiye deki en basta gelen temsilcisi bir partinin sahsi çıkar lar üzerinden boylesi olaylara dahil edilmesi garip karşılandığı MHP´liler tarafından vurgulanmakta.

Bir diğer husus ise eski vekil konusmasinda sadece rektörlük yönetiminin ülkücü kesimle ugrastigini belirtmiyor MHP AK PARTİ yaklaşmasını istemeyen derin bir yapi olduğundan bahsettiği biliniyor.Asıl MHP teşkilatının şehirde bu ittifakı kimlerin zedelediğine dair bir açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirmesi gerektiği vurgulanıyor.



Anahtar Kelimeler: Garip Basın Açıklaması
selahattin elbay
12.02.2018 14:29:46
Sayın Faruk kocacık döneminde kolej çok ciddi bir şekılde hizmet vermekte başarı elde edilmekte idi,vakıf üniversitesi açmak için hedef konulmuştu.Ama şuan herhalde kolejin kaptılacağı ve öğretmenlere maaşlarının ödenemediği konuşulmakta eğer bu gerçekse bu eğitim kurumuna yazık edilmiş olur.