Bir Garip Halk Eğitim

Bir Garip Halk Eğitim

Sivas´ta kurumların başında bulunanların, entelektüel ufukları sorgulanıyor. Başında bulundukları kurumları risk alarak öte ufuklara taşıması gerekenlerin, rutin içinde kalıp hata yapmamaya özen göstermeleri hayretle izleniyor. İş olan yerde hata olur, ça

 

Dünyadaki ve Türkiye´deki gelişmeleri okuyamayan pek çok idareciyi içinde barındıran Sivas, bu çaresizliğine çözüm aramaya devam ediyor. Risk alıp, öte bir ufuk ve hayal için gece gündüz çalışması gereken pek çok kurum idarecisinin, günü kurtarma hantallığı içinde olmaları şehrin geleceğini belirleyemiyor.

Sivas Halk Eğitim Müdürlüğü ise son günlerde eleştiri oklarını üzerine çekiyor. Halkın her alanda geleceğe yönelmesi ve geleceği okuyabilmesi için atılgan bir tutum sergilemesi gereken Müdürlüğün, ?heyecanı bitmiş, uykusu gelmiş, ideal ve ufuk yerine rutini benimsemiş hali? eleştiriliyor.

Halk Eğitim binası içine sıkışmış Kurumun, mahallelerde ve üretken insanların tesbitinde neler yaptığı bilinmiyor.

Geleceği okuyan  Üniversite mezunu insanların, yeni arayışlarından ve yeni hayallerinden  bihaber olan Halk Eğitim Müdürlüğü´nün, kendisine baş vurup kurs açılmasını isteyenlere karşı gösterdiği ?Tek Parti Dönemi Zihniyetine? benzer rutin bakışı eleştiriliyor.

Heyecanlı ve istekli insanların kurs açılması taleplerine, gerekli heyecan ve özeni göstermeyen, statükocu idarecilerin artık bu şehrin önünde engel olmayı bırakmaları bekleniyor.



Anahtar Kelimeler: Garip Halk Eğitim
Sivas1453
16.09.2015 19:30:28
Sadece insaf diyorum, başka birşey demiyorum. 7 gün 24 saat gecesini gündüzüne katan, halk eğitim müdürü ve çalışanlarını böyle töhmet altında bırakmak suçlamak hangi vicdanın ürünüdür anlamak zor.

YİĞİDO58
16.09.2015 21:56:27
Sivas Postası ekibini kutluyor helal olsun diyorum. Sizde olmasanız Sivas uyuyor be gardaş!! Sivas yerinde sayıyor! Duyarlılığınız için Canı gönülden tebrik ediyom. Şehrin siyasileride vali,vali yardımcılarıda dahil tüm yöneticiler sorgulanmalıdır hele hele milyonlarca Türk lirasını götürüp Yıldız Dağına gömen zihniyeti anlamakta güçlük çekiyorum.Oysa milyonlarca lira şehrimize istihdama yönelik yatırımda kullanılabilir ve işsizliğe bir nebze çare olurdu.Sivas postası olarak bu konunun incelenmesi ve araştırılması gündem yapılması ve şehri yönetenlerin şehrin kaderini şekillendirenlerin takip edilmesi yerinde olur.Bunu gücünüz ölçüsünde yaptığınız içinde teşekkürler

Eğitimci
9.10.2015 18:42:37
Adamın uykusu gelmiş gibi.Yürümeye mecali yok gibi.ÇOK MU ARIYORLAR BÖYLE VİZYONSUZ YÖNETİCİLERİ.