Bir MÜCADELE Öyküsü

Bir MÜCADELE Öyküsü

Hakkı gasp edildi, mobbing uygulandı ama yılmadı. Yapılmayan dersler için mücadele etti. Hak ve hukuk için mahkemelere baş vurdu. Söke söke hakkını aldı.Bir akademisyenin hak ve adalet mücadelesi üniversite kayıtlarına geçti.

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde geçtiğimiz yıllarda büyük bir hukuk savaşı verildi. Prof. Dr. Özden ÖZBAY, üniversitede dönen dolapları yazdığı kitaplarla bir bir ifşa etti. Bunu ifşa etmekle de kalmayan ÖZBAY,hakkının gasp edilmesine sessiz kalmayarak mahkemelerde hukuk savaşları verdi.

Öğrencilerin iyi yetiştirilmedikleri ve derslerin yapılmadığına dair sesini yükselterek hak ve adalet savaşı veren ÖZBAY, hak ettiği halde profesörlük unvanı da geciktirilmişti.

Haklı davasının yılmadan arkasında duran ÖZBAY´ın, yeni dönemde de öğrenciler ve üniversitenin ufkunun ötelere yönelmesi için öznel çalışmalar yapacağı biliniyor.

Üniversitenin nitelikli ürünler ortaya koyup dünya üniversiteleri sıralamasına girmesi gerektiği yönünde önemli düşünceleri savunan ÖZBAY´ın, bu düşüncelerini hayata geçirme yolundaki çalışmalarının da yine devam edeceği gözlemleniyor.



Anahtar Kelimeler: MÜCADELE Öyküsü
Sema aknur
20.11.2016 16:31:04
Bildiğim kadarıyla hocamızın mücadelesi prof.olmak için değildi liyakat ve adalet içindi.Çok mücadele etmişti.

Ersan dülger
21.11.2016 18:41:32
Duyduğumuza göre Sayın Özbay ın Prof.kadrosu Faruk Kocacık´ın bölümü olan sosyolojiye çıkıyormuş.Başka niyet beslenmiyordur inşallah.Hadi hayırlısı Hayırlı olsun

Cemil Boyarbay
15.12.2016 11:55:42
CÜ de daha nice insanlar zulüm gördü, haksızlığa uğradı. Ferit Koçoğlu, Mehmet Bakır, Faruk Kocacık dönemleri özellikle muhafazakar akademisyenlerin enselerinde katmerli tokat oldu, inledi. Allah sorsun bunları o dönemin yöneticilerine.