Bir ŞEHRİ Sevmek

Bir ŞEHRİ Sevmek

Yazar Osman ÇELİK tarafından kaleme alınan Sivas´ın Yitik Zamanları isimli kitap, özellikle il dışında yaşayan SİVASLILAR´ın yoğun ilgisini çekmeye devam ediyor.

     SPHM ÖZEL HABER

Sivaslı yazarlar, şehirlerinin güzelliklerini değişik uslup ve benzetmelerle okurlarla buluşturmaya devam ediyorlar. İçinde bulunduğumuz lakin bazen farkına varamadığımız pek çok değere, kalemleri ile adeta ölümsüz bir tılsım giydiren yazarların eserleri edebiyat alemine de önemli katkılar sunmaya devam ediyor.

Sivas´ın yetiştirdiği yazarlardan biri olan Osman ÇELİK´in kaleme aldığı SİVAS´IN YİTİK ZAMANLARI isimli çalışma ise bu kitaplardan biri olarak okur tarafından beğeni ile karşılandı.

Sivas´ı anlatan pek çok kitaba kendi uslubu ile bir katkı sunarak, şehrinin güzelliklerine değişik bir bakış açısıyla kaleme alan yazar, benzetme derinliği ve yorumlamaları ile de dikkat çekmekte.

SİVAS dışında yaşayan SİVASLILAR´ın beğenisine mazhar olan, şehir kültür hayatına önemli bir katkı sunduğu belirtilen SİVAS´ın Yitik Zamanları isimli çalışmanın, Sivas üzerine araştırmalar yapan Üniversite öğrencilerinin de yararlandığı kaynaklardan biri olarak kayıtlara geçiyor.

Yazar Osman ÇELİK´in, bunlara ilaveten yeni kitaplar hazırlığı içinde olduğu ve yakın zamanda çalışmalarını okurlarla buluşturacağı öğrenildi...

 Osman ÇELİK Kimdir

SİVAS´ta doğdu. Giresun Eğitim Fakültesi´ni bitirdi. Üniversite yıllarında kültür-sanat ortamlarında yer aldı. ÜNİVERSİTE yıllarında yakın arkadaşları ile birlikte "KARDELENLER" isimli bir sanat edebiyat dergisi çıkardı. Pek çok dergi ve gazetede 1000 civarında kültür, sanat, eğitim, düşünce, yazıları yayınlandı.

"SİVAS KİTAP FUARI'nın" hayata geçmesi başta olmak üzere, şehirde pek çok fikri projenin ortaya konulup yaşam bulmasında öncü oldu..

HASAN ALİ YÜCEL ÖYKÜ YARIŞMASINDA” SİVAS'ı temsil edip, dereceye girerek ödül aldı.

Şuana kadar yayınlanmış 5 adet kitabı bulunmaktadır.



Anahtar Kelimeler: Şehri Sevmek