Bir SİVAS Hatırası...

Bir SİVAS Hatırası...

Kirkor DEĞİRMENCİYAN Yazdı...

  "GÜRÜN´e doğru yol aldık. Azığımız da vardı uzun yollar için anam hazırlamıştı. Bizim Bezirci´ye göre GÜRÜN bağlık bostanlık. Derenin içinde sular akar.Ahalisi de çok gayretperver.Munis insanlar.Taşların içinde bağ bostan eylemişler.

 GÜRÜN´de kenar bir yerde halamın bahçe içinde küçük evi vardı. Doğruca vardık. Halam koştu öptü kucakladı ikimizi. Eniştem TERZİ idi. Bir elinde bin marifet olan adamdı. Biz eve giripte az biraz nefes almaya başladık ki, ?SEDA HORKUR yakınmaya ağlamaya başladı ardı arkasına?.

 ENİŞTEM Malatya´ya da dükkan açmış ara sıra oraya da gitmekte imiş. Halam anlattı anlattı anlattı.Babam kurban olduğum Bedros Usta, sakince dinledi. İkindi üzeri eniştem geldi, oda anlatı anlatı anlattı.Çocuk yaşımda bildim ki, aylara varan kavgalar olmuş ve halam babamı aracı çağırtmıştı.

 Babam ikisini de azarladı. Bana döndü dedi ki ?Bacı benim emme, elin adamında suç yok, bacımda suç.Urum inadı var? dedi.

 Biz oraya varalı birkaç gün olmuştu ki evde biraz yumuşamalar barışmalar baş verdi. Sevdiğim KELECOŞ yaptı bolca. Babam gündüzleri GÜRÜN içine gider, orda bulunan ERMENİ CEMATİ ile sohbet eder,  az buçuk iş kovalar, SİVAS´a eli dolu gitmeyi murad ederdi.

 GÜRÜN kazasında o zamanlar bayağı ERMENİ cemaati vardı.GÜRÜN´de başka bir duvar ustası babama ?CELİKANYURT?köyünde bir ağıl çatılacak, benim elimde iş var sen bir yol git? demiş babam sevinerek eve gelmişti.

 SEDA Halam ?Kirkor kalsın sen git dese de? ben durmadım babam ile at arabasıyla çıktık yola.Babam beni de her gittiği yere götürürdü,aslında eğitirdi. ?Sen elimin deyneğisin? derdi. ?Kişi odur ki elinde bir zanaat varsa 10 adama bedeldir.İSA Efendimiz elinin emeğini yer, alın terinden başkasına meyl etmezdi? derdi.

 Eğer bugün başarılı bir İŞ ADAMI olduysam babamın beni her gittiği yere götürmesinin payı çok."

                      Elin Niye Koynunda Kuzum /Kirkor DEĞİRMENCİYAN (SİVAS POSTASI)

 



Anahtar Kelimeler: SİVAS Hatırası
Gokhan Kula
22.08.2021 05:27:13
Çok güzel, teşekkürler