Bir SİVAS Hatırası...

Bir SİVAS Hatırası...

"Kendine gel SİVASLI Kirkor! Sen yokluklardan gelen birisisin. Ananın ağıtları ile büyüdün. Bulgur pilavı yanına çok zaman turşu bile bulamazdın. Böbürlenmen ne ola ki?

 

"Anam gece yatmadan ?PAZEN GECELİK? giyerdi. Evladı olan bizlerden dahi sakınır gizliden giyerdi. Ömrü boyunca pazen geceliğini hiç çıkarmazdı geceleri. İki tane pazen geceliği vardı. Birini giyer, birini de yıkar paklar ?yüklükte? hazır bekletirdi.

Ana kokusu her yerdedir amma en çok da bana göre ?anamın pazen geceliğinde saklı?. Anam TANRISINA yol alınca, unutmadım ki hep aklımdaydı o pazen geceliğini aldım yanıma.

Bir zaman İNGİLTERE´de çok karlı bir ticaret denk geldi. Çok para kazandım.Bir an nefsime yenildim, gurura kapıldım. Sonra sandıkta özenle sakladığım hatıralar içinde bir hatıra olan anamın pazen geceliğini görünce yeniden irkildim. Aldım masaya koydum ve kendimden utandım dedim ki; ?Kendine gel SİVASLI KirkorSen yokluklardan gelen birisisin. Ananın ağıtları ile büyüdün. Bulgur pilavı yanına çok zaman turşu bile bulamazdın. Böbürlenmen ne ola ki? dedim. Ve sonra ANAMIN PAZEN GECELİĞİNE sarılarak dakikalarca ağladım."

Anamın Pazen Geceliği/ Kirkor DEĞİRMENCİYAN (SİVAS POSTASI)



Anahtar Kelimeler: SİVAS Hatırası