Tarih: 31.03.2023 21:38

Bir SİVAS Hatırası...

Facebook Twitter Linked-in

"Gecenin geç vakti yaşlıca bir amcaya ?keşik? gelmiş idi. Yaşı ilerlemiş, beyaz sakalına bir de un bulaşınca daha beyazlamıştı. Beli bükülmüş bir koca kişi idi.Değirmen de uğul uğulduyordu.Sakin bir amca idi. Çuvalına un dolduruyordu külekle?

Değirmen taşı döndükçe de bir ritim ile mırıldanmakta idi. Yanına yaklaştım?Amca bir ritim eşliğinde değirmen taşı ile birlikte ?Allah, Allah, Allah? diye söylemekte idi.

Babama vardım çağırdım yaşlı adamı gösterdim.

Babam gülümsedi o dedi TEKKE KÖYÜ´ndendir.Hal ehli kişidir. TANRI yı anmaktadır? dedi.

Ben de "MÜSLÜMANLARIN ulu kişisi midir dedim". Yok oğlum garip bir derviş, kimseye zararı olmayan garip bir adam dedi?.

Bu TEKKELİ amca bana da bakar başımı da okşardı. Ertesi vakit sabahın kör karanlığında bir ezan sesi ile uyanmam bir oldu.

Çok yanık, titrek bir ses o kadar güzel etrafa yayılıyordu ki. Usulca odadan çıktım vardım baktım ki, "SEKLEM ÇUVALININ" üzerine çıkmış sabah ezanı okumakta.  İlk defa böyle içten bir ezan duymuştum.Tir tir titredim. Bu yaşlı adama saygım daha da artı. Sonra arkasına bir düzüne kadar adam geçti namaza durdular. Tabiki koca 70´lik ZOBU DAYI da yine yeşil takkesi ile hazırdı.

Yaşlı yaşlı adamlar, bir gece gölgesi gibi namazlarını kıldılar. Sonra da oldukları yere çuvalların arasına uzandılar.TEKKELİ AMCA, ise uyumadı sanırım ve yine değirmen taşı dönerken söylediği "ALLAH, ALLAH, ALLAH" kelimesini tekrar edip durmaktaydı.

Sabah, kağnılara unları yüklediler. Köyleri Tecer Dağına yakınca idi. Ben de yanlarına vardım. İhtiyar Amca yüzüme baktı. Yanağımı sıktı ve sonra birkaç kağnı gıcılaya gıcılaya TEKKE KÖYÜ´ne doğru yol aldılar"

Kirkor Değirmenciyan/ Tecer Dağı Gıcım Gıcım Gıcılar (SİVAS times)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —