Bir Haftada Okul Yenilendi

Bir Haftada Okul Yenilendi

Danişment İlkokulu yeni görünümüne kavuştu. İdarenin değişmesi akabinde, yeni idareciler ve öğretmenlerin “ortak akıl” çerçevesinde yürüttükleri çalışma meyvelerini verdi. Bir hafta gibi kısa bir sürede, virane halde olan okul, muhteşem bir gö

Danişment İlkokulu yeni görünümüne kavuştu. İdarenin değişmesi akabinde, yeni idareciler ve öğretmenlerin “ortak akıl” çerçevesinde yürüttükleri çalışma meyvelerini verdi. Bir hafta gibi kısa bir sürede, virane halde olan okul, muhteşem bir görünüme kavuştu. Okuldaki değişime şaşıran veliler ve öğrenciler, “istenirse demek ki başarılıyormuş” görüşlerini dile getirdiler. Modern bir anlayışla tepeden tırnağa değişen okulun, bu sene Sivas’ta adından söz ettiren etkinliklere imza atacağı alınan bilgiler arasında.

 Sivas Merkez Danişment İlkokulu tepeden tırnağa yenilendi. Okul İdaresindeki değişiklikten sonra, Bakanlığın vizyonu doğrultusunda modern bir yapılanmaya giden okulda büyük çalışmalar bir hafta içinde gerçekleştirildi.

Yeni idareciler ve öğretmenlerin “ortak akıl” düsturu çerçevesinde yürüttükleri önemli gayretlerle, şehirde birçok okula örnek olmayı hedefliyor.

Sivas Belediyesi ile temasa geçen okul, Belediye Başkan Vekili Zekeriya GÜLÜM’ün önemli desteği ile okul bahçesine parke taşı döşemesini bitirdi.

Bunun yanı sıra, alanında uzman bir Mimar’ın okula daveti ile istişareye girilerek, güzel çalışmaların nasıl ortaya çıkacağı görüşüldüğü alınan bilgiler arasında.

Veliler için “veli görüşme” yerinin de hazır hale bir hafta içinde düzenlendiği belirtilirken, istenirse güzel çalışmaların hayat bulacağı gözlemlendi.

Okul içinin de boyanarak güzel bir görünüme kavuşması eğitim adına iyi bir başlangıç olarak algılandı.

Okula Sivas Kültürünü yansıtan tabloların da asıldığı bilgisine ulaşılırken, tepeden tırnağa bir okulun bir haftada yenilenmesinin Sivas’ta bir ilk olduğu vurgulanıyor…

Milli Eğitim Bakanlığı’nın vizyonunu temel esas alarak, “ortak akıl” ile harekete geçip bir haftada bir yıllık iş çıkaran Danişment İlkokulu’nun, önümüzdeki eğitim öğretim yılı içerisinde, Sivas eğitim camiasına örnek olacak çalışmaları sergileyeceği vurgulanıyor.

Sinema, tiyatro, müze gezileri, koro, okul gazetesi, okula yazar getirme, ebru çalışması, ney dinletisi gibi etkinlikleri planlayıp okul açılır açılmaz hayata geçireceği bilgisine ulaşılırken, bu çalışmalarla şehrin eğitimine önemli katkı sunulacağı dillendiriliyor.



Anahtar Kelimeler: Pazartesi SİVAS POSTASInda