BİR HAKAN DEMİRGİL YAZISI...

BİR HAKAN DEMİRGİL YAZISI...

Bilge Han Yazdı...

Kent 58 de ilk yazımda Sn İsmet Yılmaz’ın Sivas Milletvekilliğini, Bakanlık dönemindeki Sivas’a katkılarını  anlatmaya çalıştım.

Bugünkü yazımda ise merkez ve ilçelerdeki esnaf teşkilatlarının Başkanı HAKAN DEMİRGİL ile gözlemlerim yazacağım. Keşke katkılarını da diyebilseydim.

Öncelikle Hakan Demirgil’e başsağlığı diliyorum, SESOB’ta çalışan dünya iyisi personeli Ahmet Turan Kuflay ölümü hepimizi derinden üzdü. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve camiasına başsağlığı diliyorum.

Gelelim yazımıza; bugün Esnaf Odalar Birliği Başkanı Hakan Demirgil kimdir, bulunduğu göreve nasıl, hangi aşamalardan, kimin desteği ile  geldi. İlk defa Tesviyeciler Odası Başkanı nasıl seçildi, kim şahsi hatırını koydu ve bizzat bire bir devreye girdi? Kendisine bu desteği veren yakını akrabası Esnaf Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Yüksel Demirgil’dir. Kendisi Ahde Vefa gösterdi mi yoksa şu anki ilişkileri işim bitti, sana ihtiyacım yok, sen kimsin, sen zaten en son ki seçimde şunları şunları bana yapmıştın ve geçmiş seçimlerdeki verdiğin desteği vermedin ben Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi seçimlerini Mesut Dursun’a karşı kaybettim şeklinde midir.

Halbuki ey Yüksel Demirgil sen her zaman ki gibi arkamda dursaydın şu an hem Esnaf kefaletin hem de Esnaf Odalarının Başkanı olacaktım. Ancak olamadım. Bu sebeple seni artık tanımıyorum mu dedin Hakan Başkan! Eğer böyle dedin ise çok ayıp etmişsindir. Neden mi hatırlayalım.                                        

Sn. Hakan Demirgil hatırlarmısın ilk Tesviyeciler Odası Başkanı seçildiğin günleri senin seçilme şansın yokken eğer Yüksel Demirgil devreye girmeseydi, kendi ismini ve camiadaki ağırlığını riske atarak sanki kendi seçilecekmiş gibi Yine şu an yok saydığın (sayıyorsan) Yüksel Demirgil önce Baban Hakkı Demirgil’i sonra seni Esnaf Kefalet Kooperatifi yönetim kurulu üyesi yaparak her anlamda (maddi manevi ) korudu, kolladı. Neden yaptı bunu! Akrabalık ilişkilerinizden dolayı ve seni gelecekte Esnaf Odaları Başkanı olman için. Ama sen  tüm bunları kendi gücün ve becerilerin olarak şu an görüyor ve seni yıllarca sırtında taşıyan Adamı türlü bahanelerle yok sayıyorsan ve şu an Sağlık Sorunları yaşayan akrabana Yüksel beye geçmişi yok sayarak yok hükmünde davranıyorsun ki inan Ayıp ediyorsun. Bence bir an önce bu vefasızlıktan vazgeç olmadı gerekeni yap derim.

Değerli okurlar diyeceksiniz ki sende Yüksel Demirgil’in avukatlığına mı soyundun. Yok inanın kendisini Aylardır görmedim. Ama bu yazdıklarımla bir Hakan Demirgil profili ortaya koyuyorum. Şu an yanında olanlar Hakan Demirgil’in bir yerlere gelebilmesi için destek verenlerin ilerde de ne ile karşılaşacaklarını düşünsünler. İnşallah Yüksel Demirgil’in başına gelen onların başına gelmez diyelim ve bu konuyu bitirelim.

Şimdi gelelim işin başka bir boyutuna ve sağlıklı bir değerlendirme ile çıkan sonuca. Şimdi empati yapın bir STK Başkanı ilk başkanlığa başladıktan bugüne devamlı zenginleşiyor. Villa üstüne Villa alıyor. Herhalde üçüncü Villasını da almış duyumlarımı göre, bunu da övünç olarak siyasilere etrafına anlatıyormuşsun. Hakan Demirgil sen üyelerine Kooperatif kurarak yaptığın dükkanlarla ticaretinle zenginleşirken, fakirleşen üyeni, onun sıkıntılarını niye anlatmıyorsun. Çözüm yolları için yeteri kadar uğraş vermiyor, Bağ-Kur primini ödeyecek gücü parası olmayan, hastalandığında borcundan dolayı sağlık hizmetlerinden ailece faydalanamayan üyelerin hiç aklına geliyor mu?

Üyelerinin  hak ve menfaatini koruyabilirsin. Siz acaba üyelerinizin yaşadıkları zorlukların biliyor ve çözümleri için ne yapıyorsunuz. Sn Hakan Demirgil sizde bir liderlik vasfı var, üyelerini etkileyebiliyorsun. Keşke bu vasıflarını üyelerinin zenginleşmeleri için kullanabilsen.

Hakan Başkan Allah için bırakın şu yaş pasta ile kutlamaları, plaket vermeleri, Esnaf zor durumda, onların yanında ol gece gündüz. Sadece üyelerinin hak ve menfaatlerini koru, yaşam standartlarının yükselmesini sağla. Ayakta kalma, iflas etmeme mücadelelerinde yanların ol, sen zenginleşirken onlarda zenginleşsinler.

Sonuçta üyelerinin çok zor şartlarda Hayatlarını idame etme mücadelesinde Hakan DEMİRGİL sizin yanlış yapma şansınız yok. Siyasilere biat ederek üyelerinizin taleplerini beklentilerini tam tersi bir duruş göstererek Siyasilerden alabilirseniz ve bence de almalısınız ki, sizden önceki Beşir Köksal’dan bir farkın olsun, büyük bir camiayı temsil ediyorsun. Bu temsilde TSO seçimlerinde Mustafa Eken’i açıktan destekliyorum diye acemilikler yapmayın, camianızın ağırlığını korumanız gerekir ve en önemlisi Şehrin Sorunlarına da duyarlı davranarak göstermelik Başkan’lar meclisleri ile vakit geçirmeyin. Direk taleplerinizi, takip edin sonuca gidin. En basit örneği git Milli Eğitim Müdürüne sen nasıl yıkılan sanat okuluna ait CNS makinaları depolara atarsın, bunları Organizedeki sanat okula vermelisiniz, ayıptır yazıktır demen gerekir. Başkan bu gibi sorunlara sen bakacaksın, sen çözeceksin. Hatta siz Sivas esnafının devletle olan, bankalarla olan tüm beklentilerine duyarlı olmanız gerekir diyor seçildiğinizden bu güne ne yaptınız, neleri yapamadınız bunu da açıklamanızı bekliyoruz.

https://www.kent58.com/makale/bu-bir-hakan-demirgil-yazisi



Anahtar Kelimeler: HAKAN DEMİRGİL YAZISI...