BİR ÖYLE BİR BÖYLE

BİR ÖYLE BİR BÖYLE

Oda Başkanlığının iki döneminde başarısızlıkları nedeniyle sert eleştiriler alan Osman YILDIRIM’ın, özellikle son seçimi Büyük Birlik Partisi’nin büyük desteği ile aldığı biliniyor. Eski Belediye döneminde Sivas’a AVM konusunda serin dur

Oda Başkanlığının iki döneminde başarısızlıkları nedeniyle sert eleştiriler alan Osman YILDIRIM’ın, özellikle son seçimi Büyük Birlik Partisi’nin büyük desteği ile aldığı biliniyor. Eski Belediye döneminde Sivas’a AVM konusunda serin duran Yıldırım’ın Ürgüp zamanında da AVM topunu taca atıp, yatırımı Tokat’a kaydırması eleştirilmişti. Her ne hikmetse Yıldırım’ın son zamanlarda Sivas’a da AVM yapma girişiminde olduğu belirtiliyor.

 Sami AYDIN’ın ilk Belediye Başkanlığı döneminde Sivas’a AVM kazandırma hususunda yavan duran Osman YILDIRIM’ın Doğan Ürgüp zamanında da topu taca attığı biliniyor. Ekonomik konularda kendi işine geldiği gibi hareket ettiği için sert eleştirilere muhatap olan Yıldırım’ın yeni dönemde Sivas’a bir AVM (Alış Veriş Merkezi) yapma hususunda girişimler içinde olduğu kamuoyunca vurgulanıyor.

Sivas’ın son 15 yılında etkin olan lakin kendi ifadesinin aksine başarısızlığı ile sık sık eleştirilere muhatap olan Yıldırım’ın kazandığı üçüncü seçim zaferi akabinde işlerlikli yatırımlara neden girmediği merak ediliyor.

Son seçimlerde tam seçimi kaybedecekken özellikle Büyük Birlik Partisi Meclis Üyeleri ve Partinin büyük çabası ile yarım bir zafer kazanan Yıldırım’ın, seçim sonu nekahet içine girmesi eleştiri alıyor.

STSO Başkanı Osman Yıldırım’ın, seçim sonrası Sivas için dişe dokunur bir icraatı gözükmezken, Tokat’a yaptığı AVM ile gündeme gelip, Sivaslılar’ı Tokata’a alış verişe davet eden telkinlerin içinde bulunması da eleştirilen konuların başında geliyor.

Uzun zamandır Oda Başkanlığı yapan Osman YILDIRIM, şehri ekonomik olarak temsil edemediği gerekçesi ile toplumun her kesimi tarafından eleştiri bombardımanına tutulmaya devam ediyor. Oda seçimleri sonrasında büyük çalışmalara imza atacağını belirtmesine rağmen, seçimi bir “Pirus Zaferi” ile alması akabinde sessizliğe bürünmesi anlaşılamıyor.

Son olarak Sivas’ta değilde Tokat’ta Alış Veriş Merkezi (AVM) yapması ile gündeme gelen YILDIRIM, Sivas’ta kazanıyor Tokat’a yatırım yapıyor eleştirilerine muhatap olmuştu.

Şehrin ekonomik darboğazının aşılması hususunda üzerine düşeni yapmaması nedeniyle de eleştiri alan Oda Başkanının, gelen yatırımcılara yeterince yardımcı olmadığı yönündeki iddialar ise kamuoyu gündeminde yerini korumaya devam ediyor.

Seçim zamanında TOBB ETÜ hakkında sık sık beyanat veren Yıldırım’ın, gelinen aşama hakkında kamuoyunu bilgilendirmediği ise anlaşılamıyor.

2023 Vizyonu konusunda slaylatlar haricinde odanın ne yaptığı da merak edilirken, İkinci Üniversitenin konuşulduğu şu günlerde STSO’nun kamuoyuna bilgilendirici bir açıklama yapması bekleniyor.

Sivas’ın ekonomik darboğaz içinde bulunduğu bu aylarda, neden Oda ve yönetimin Ankara bağlamlı çalışmalar içinde olmadığı ise bilinmiyor. Sivas’a hapsolmuş bir ticaret anlayışının, şehrin gelecek yüzyılını nasıl belirleyeceği ise bilinmiyor.



Anahtar Kelimeler: Pazartesi SİVAS POSTASInda