Biraz Öz Eleştiri Yapın!

Biraz Öz Eleştiri Yapın!

Sivas Ak Parti, deyim yerindeyse fokur fokur kaynıyor. Seçim yenilgisinin sorumluları bir bir eleştiriliyor. Özellikle BİLGİN, AYDIN, ŞAHİN ve KUZU´nun seçim mağlubiyetinde büyük rollerinin olduğu, yüksek sesle dillendiriliyor.

 

Sivas Ak Parti seçmeni, mağlubiyetin sorumlularını bir bir afişe etmeye devam ediyor.

Doğan ÜRGÜP´ün başarısız bir döneminden bıkan halkın, görevi Sami AYDIN´a devrettiği, AYDIN´ın da, göreve geldi geleli yemek ve çay fasıllarından kendini alamadığı artık şehir kamuoyunda yüksek sesle dile getiriliyor.

AYDIN´dan çok şey beklendiği halde, televizyonlarda Doğan ÜRGÜP´ü aratmayacak şekilde ardı ardına cümleleri sıraladığı, lakin somut bir çalışmanın ise görülmediği vurgulanıyor.

Eski Adliye binası yıkım haricinde Belediyenin dev bir adımı görülmezken, Başkan AYDIN´ın, milletvekilliği seçimlerinde de yeterince gayret göstermediği biliniyor.

Seçim yenilgisinin sorumlularından birinin de, pasif bir Belediyecilik izlenimi veren Başkan AYDIN olduğu belirtiliyor. Belediyede etkin bir kadro yerine, durağan bir yapıyı bilerek kuran AYDIN´ın, üç beş kişilik çekirdek kadrosu haricinde, istişareden de uzak olduğu vurgulanıyor.

İl Başkanı Ziya ŞAHİN´de topun ağzında. Hilmi BİLGİN´in kendisini onca alt etmesine karşı bir mücadele geliştiremeyen ŞAHİN´in bunun yerine yerli Ak Partili kadroyu tavsiye ettiği dile getiriliyor. Bakan YILMAZ´a güvenerek koltuğunu koruma uğraşı veren ŞAHİN´in, 3-1-1 sonucu ortada olduğu halde neden istifa etmediği ise merak ediliyor.

Hilmi BİLGİN ve Ahmet KUZU ikilisinin ise seçim yenilgisinin ana aktörleri olduğu Ak Parti kulislerinde dile getiriliyor.

Merkez İlçe Başkanı Ahmet KUZU´nun önümüzdeki günlerde partiden ayrılacağına kesin gözü ile bakılırken, BİLGİN´in de artık şehirde etkinliğinin kalmadığı yorumları yapılıyor.

Sivas Ak Parti kaynakları, yeniden bir yapılanmanın şart olduğu, mevcut isimlerin yerlerini koruması durumunda yapılabilecek olası bir erken seçimde başarısızlığın daha da artacağı kaygısını dillendiriyorlar.



Anahtar Kelimeler: Biraz Öz Eleştiri Yapın!
metin
11.06.2015 13:39:55
adamlarda utanma yok, hala pişkinler, bunların ve burhanettin kuru gibi sorumluların sivası terketmesi lazım, yeni hükümet ve halk bunlara hesap sormalıdır, sivas çok geriye gitti,

metin
11.06.2015 13:50:43
özellikle sami aydın seçim öncesi kılını bile kıpırdatmadı, en sorumsuz davranan adamdı, basit bir icraatı bile olmadı, hayellerle cikcakla bir yılı harcadı, akp bu sahsa hesap sormalıdır, halk şu an bu şahsa oy neden verdi merak ediyor ve pişman, ilk seçimde buda kaybedecektir, ancak sivas yine on yılını kaybedecek, yazık,,,

sivasli
12.06.2015 11:54:08
Erciyes Kış Turizm Merkezi gibi dünyanın sayılı kayak merkezlerinden birisini işleten Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş, kurulma aşamasındaki Sivas Yıldız Kayak Merkezi´nin hem danışmanlığını hem de işletmesini yapacak.Açın bakın Kayseri BB internet sitesine ya da Erciye AŞ internet sitesine

Nejat DEMİR
12.06.2015 14:28:44
Ustamızın kurumsal kültür gerçeğinde en önemli tarafsızlık örneği Cumhurbaşkanlığı makamında ülkenin ve bizlerin huzur ve barış içerisinde istikrar ortamının kalıcılığı adına kendisini tartışmaya açmak pahasına açık ve aleni tarafını belli etmenin ötesinde seçim sürecinin Akpartim adına lokomotifi olan tavrı ne acıki Akpartim teşkilatlarınca tam manasıyla anlaşılamamış maalesefki miras yedi tavrı sergileyen bir süreci ülkemiz yaşamı ve yine maalesefki 3 milyonu Akpartilim olan toplamda 7 milyon seçmen sandığa küstürülmüş ve bunun nedenleri önemsenmez ve değersizlik yüklenen ifadelerle büyük bir kitlenin kendilerine sahip çıkılmadığı hissi tüm söylemlerde yansıtılmıştır. Örneğin düşük gelirli insanlarımıza yapma kabiliyeti ve gerçeği olmayan politik söylemlere nerden vereceksiniz diyen ama bir realiteyi görmez bu tavır maalesefki büyük bir kitlede sahipsizlik ve kırgınlık oluşturmuştur. Tabi bu ve benzeri birilerince önemsiz görülen bir çok neden bunu tetiklemiştir. Umarım ve duamdır Akpartim bu gelinen noktayı ülkenin ve toplumun yararına aşacak birikime ve akla sahip bir süreçle anlaması ve görmesi gereken gerçekler üzerinde tavrıyle değişimi en üst düzeyde başaracaktır. Son olarak bu seçim Akpartiye farkına varması gerekenleri farketmesi diğerlerinin ise toplumda daha iui anlaşılmaları adına yaşanmış bir süreç olup yeni bir hükümet talebi asla değildir. Vatandaşın kendini yönetenlere kocaman bir ikazı ve yönetmeye talibiz diyen diğer partilerin görünmeyen yüzlerinin su yüzene çıkarılmasıdır.

serkan
14.06.2015 15:56:39
en büyük hata nur suna memecan ve ismet yılmazdır. birinin millevekilligi digerinin ise bakanlıgı gidecek! özellikle üniversite yönetimiyle kurdukları yanlış ilişkiler sonucu kaybeden sivas oldu. bunlar nasıl olduda hüseyin yılmaz gibi her devrin adamı ile çalıştılar. o da kaybetti. faruk ve ekiyle hele hele ertan gibi bir adamla nasıl çalıştılar. kaybeden sivas oldu!