Tarih: 17.11.2019 21:18

Birde BURADAN Bakmalı!

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Üniversitesi adı sürekli olumsuzluklarla anılan, eş dost akraba alımları ile sağa sola manşet olan, üniversite girişlerine yaptığı kapılarla tiye alınan, yetenekli doktorların olduğu hastanenin heba edilişi ile TBMM´de ve TV´lerde gündeme gelen, bürokratik düzeydeki dost ahbap, abi kardeş ilşkileri içindeki nezaket ziyaretlerini saymazsak şehre ve insana duyarsızlığı ile ön sıralarda yerini korumaktadır. 

Öğrenci başına düşen kitap sıralaması ile Türkiye genelinde tüm üniversiteler içinde sondan 10. olan  (Öğrenci başına düşen kitap sayısı 1,4 yani 2 değil) Cumhuriyet Üniversitesi´nin acaba patenti var mıdır? Yahut kaç tane patenti vardır. Devletin diğer kurumlarına, insana ve insanlığa fayda sağlayacak kaç tane tamamlanmış  projesi vardır?

Erzurum bilindiği üzere Kültür kitapları satan kitapçıları ve sahafları ile tam bir öğrenci şehri olmuştur. 100 binin üzerinde öğrenci sayısı ve kısa sürede kuruluşunu tamamladığı, kurumsallaştırdığı ikinci üniversitesi Erzurum Teknik Üniversitesi ile geleceğe koşmaya devam etmektedir.

Sivas´ta daha Cumhuriyet Üniversitesi kurumsallaşamamış, Alim YILDIZ ve ekibi döneminde sürekli olumsuz haberlerle, eş dost akraba alımları ile Türkiye geneli başarı ve kalite sıralamalarında sonlarla anılmışken ikinci üniversite Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi de ne yazık ki aynı yolun yolcusu olarak yola çıkmış bulunuyor. Kampüs alanının uzun vadede yapılacağı ifade edilirken akademisyenlere maaşı ve devletten alacağı teşvik ve proje paraları dışında 2000 TL verileceği vaad ediliyor. Bilim bir aşktır. Para vaad edilerek Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kurulmaz da kurumsallaşmaz da.

            ?Patent, insanlığa hizmettir? ilkesiyle hareket eden Erzurum´da akademisyenler, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Memnune Şengül ve araştırma görevlisi Dr. Elif Feyza Topdaş ile Veteriner Fakültesi Farmakoloji ve Toksikoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Ali Taghizadehghalehjoughi, çaşır bitkisinin diyabet yaralarındaki etkisi üzerine çalışma yaptı. Yüksek rakımlı yaylalarda yetişen çaşır bitkisinden, diyabetik yaraların tedavisinde kullanılması amacıyla krem hazırladı. Kreme, çalışmayı yürüten akademisyenlerin baş harflerinde oluşan "MEFA" adı verildi. Krem, katkısız ve tamamen bitkisel. 

            Geçtiğimiz aylarda da yine Atatürk Üniversitesi´nde her hangibi toksit madde içermeyen Nano-Keratin içeren şampuan üretmişti.

            Atatürk Üniversitesinin patent üreten bölümleri dışında Tıp Fakültesi de bölgede özellikle çocuk sahibi olamayan ailelere sunduğu başarılı katkılarla adını duyurmuş konumda.

            Eş dost akraba alımları ile nepotizmin, sosyal medya ve sanal tatmin yoluyla popülizmin, sadece görüntü ve gösterişin doruğunda kendini gösteren Sivas Cumhuriyet Üniversitesi yönetimine biz başarılar dileriz.

            ?Âvâzeyi bu âleme Dâvûd gibi sal,

  Bâkî kalan bu kubbede bir hoş sadâ imiş? der Bâkî. Çok iyi bilirsiniz. Dar çevreniz, yüzlerce olumsuz haber ve beddualar dışında  geride bırktığınız bir şey yok.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —