BİRİ BUNU AÇIKLAMALI!

BİRİ BUNU AÇIKLAMALI!

Altınyayla İlçesi DELİİLYAS BELDESİ İmam sıkıntısı yaşıyor. Koca kasaba, dini hizmeti yeterince alamadıklarından şikayetçiler. Aylardır süren sorunun çözümü için VALİ ŞİMŞEK'ten destek istiyorlar.

STHM ÖZEL HABER

Haber;Etem GÖLBAŞI

Sivas'ta kurumların işleyişinde vatandaş odaklı çözümler beklenirken, bu yönde gösterilmeyen çaba halk tarafından eleştiriliyor. ALTINYAYLA İLÇESİ Deliilyas BELDESİ İmam sıkıntısı yaşarken, konunun müftülük yetkililerine iletilmesine ve elde de yeterince imam olmasına rağmen, doğru düzgün bir planlama yapılamaması  tepki çekiyor.

DELİİLYAS KASABASINDAN gazetemiz ile temasa geçen vatandaşlar, DELİİLYAS MERKEZDE imam olmadığı gibi, müezzinin de sağlık sorunları nedeniyle yeterince hizmet verme imkanına sahip olmadığını belirtiyorlar.

BELDEYE imam verilmesi için aylardır beklediklerini belirten kasaba halkı, ALTINYAYLA İLÇE MÜFTÜSÜNÜN sorunu çözmek yerine savsakladığını vurguluyorlar. İlçede bekleyen imamlar olduğu ve bunun DELİİLYAS'ta görevlendirilip halka hizmeti elzemken İlçe Müftüsünün bu görevlendirmeyi yapmadığını belirtiyorlar.

Bu tür olumsuzluklardan dolayı sıkıntı çeken belde halkı; “Valimiz  Sayın Yılmaz ŞİMŞEK'in bu sorunu çözmesini istiyoruz” diye talepte bulunuyorlar.



Anahtar Kelimeler: AÇIKLAMALI!