BİRİ KONUŞSUN?

BİRİ KONUŞSUN?

SİVAS'ın 2020 LGS'de, ilk onda olduğuna yönelik zamanın yöneticilerinin ilanlarının gerçek olup olmadığı merak ediliyor.

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS eğitim camiası aylardır bazı verileri analiz etmeye çalışıyor. 2019'da 59. sırada olan Sivas’ın 2020 yılında  ilk 10 içerisinde yer aldığına yönelik bilgiler dönemin yetkilisi Salih Ayhan tarafından kamuoyuna ilan edilmişti.

59.sıradan birden bire ilk 10 yükselmenin hayatın olağan akışına uygun olmadığını iddia eden eğitimciler, bu konu üzerinde bilimsel analizlerin de yapılması gerektiği görüşlerini dile getiriyorlar.

SİVAS'ın en çok üyeye sahip sendikası olan EĞİTİM BİR SEN'in bu konuda öngörüsü ve bilgisi merak ediliyor. Konuyla ilgili ise önümüzdeki günlerde EĞİTİM BİR BAŞKANI Halil İbrahim TEMİZ'in 2020 LGS sonuçlarını ilçe ilçe verilerle açıklaması bekleniyor.

ZAMANIN YÖNETİCİLERİNİN SİVAS'ın 2020 LGS'de yerinin ilk 10 da olduğunu açıklamalarına karşın pek çok eğitimci ise sıralamanın 63 civarında olduğunu iddia ediyorlar.

Eğitim Bir Başkanı H.İbrahim TEMİZ'in, yakın dostu Salih AYHAN'ın o zamanki açıklamalarına ne diyeceği ve şehrin gerçekten 2020 yılında ilk onda olup olmadığınnı somut veriler ve sınava girip girmeyen verileriyle kamuoyuna açıklayacağı belirtiliyor.



Anahtar Kelimeler: KONUŞSUN?