Biri Ölsün Sonra Önlem Alınır

Biri Ölsün Sonra Önlem Alınır

İş güvenliğinin hemen hemen hiç olmadığı illerin başında Sivas geliyor. Her şeyin kuralsız ve kanunsuz bir işleyişe döndüğü şehirde, inşaat sektörü ise başlı başına tehlikeleri gündemden düşürmüyor. Bina yüzeyleri ile ilgili şehrin işlek yerindeki çalışma

İş güvenliğinin hemen hemen hiç olmadığı illerin başında Sivas geliyor. Her şeyin kuralsız ve kanunsuz bir işleyişe döndüğü şehirde, inşaat sektörü ise başlı başına tehlikeleri gündemden düşürmüyor. Bina yüzeyleri ile ilgili şehrin işlek yerindeki çalışmalar üstün körü ilerlerken, vatandaşın can güvenliği ise hiçe sayılıyor.

 Sivas’ın birçok yerinde yapılan bina mantolama çalışmaları köy gibi denetimsiz bir halde devam ediyor. Bina yüzeylerine kurulan iskelelerde çalışanların sorumsuzca dikkatsiz çalışmaları gözden kaçmazken, iskeleler altından geçen vatandaşların da duyarsızlığı pes dedirtti.

Çocukları dahi umursamadan yapılan inşaat çalışmalarını kimin denetlediği ise bilinmiyor. Denetimsiz süren mantolamalarda kendi güvenliklerini umursamayan inşaat işçilerinin, bina yan ve yöresinden geçenleri de umursamamaları hayretle takip ediliyor.

Sivas’ın birçok yerinde görülen denetimsizliklere kimin müdahale edeceği ise tam bir muamma. Herkesin gördüğü bu tehlikeleri yetkililerin görüp görmediği ise bilinmiyor.



Anahtar Kelimeler: Pazartesi SİVAS POSTASInda