BİRİNİZ KONUŞUN!

BİRİNİZ KONUŞUN!

SİVAS, yeni MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'nden şehrin eğitim yapılanmasının tepeden tırnağa ele alınmasını bekliyor. Müdür YENER'e, şehrin eğitim öğretimde iyi yerlerde olmadığını ise birilerinin cesurca söylemesi bekleniyor.

STHM ÖZEL HABER

Haber;Etem GÖLBAŞI

SİVAS'a yeni atanan MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ Necati YENER'in, MİLLİ EĞİTİM personeli ile tanışıp istişare yaptığı haberleri olumlu bulundu.

SİVAS'ın eğitim öğretimde son 4 yılda iyi bir performans sergilemediği ve yapılan çalışmaların ve uygulanan yöntemlerin sistematik verilerle tespitinin üstün körü yapıldığını belirten eğitimciler, YENER'in şehrin eğitimde iyi yerlerde olmadığını bilmesi gerektiğini belirtiyorlar.

Somut çalışmalar yerine, sosyal medya paylaşımları ile şehrin eğitim anlayışının yıllardır rutin hale geldiğine vurgu yapan pek çok SİVASLI'da Müdür YENER'in köklü adımlar atarak şehre önemli bir kapı açması gerektiğini ifade ediyorlar.

Şehrin eğitim durumunun ne olduğunun bilimsel verilerle tespit edilerek fotoğrafın ortaya çıkacağı da önemle vurgulanırken, özellikle SİVAS'ın LGS başarısınuın mercek altına alınması gerektiği vurgulanıyor.

2020 yılında şehrin eğitim sıralaması 63. sıralarda olduğu eğitimcilerce iddia edilirken, zamanın yöneticilerinin kamuoyuna hoş gözükmek için şehrin ilk 10'da olduğunu ilan ettikleri ve bunun da gerçeği yansıtmadığı eğitimcilerce yüksek sesle dillendirilmeye devam ediyor.

 

 

 



Anahtar Kelimeler: BİRİNİZ KONUŞUN!