Tarih: 02.09.2021 20:30

SİVASLI Balel´den Güzel Bir Eser

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER

 Sivas´ın göz bebeği dünyaca ünlü yazar Mustafa BALEL, eserlerinde yine doğduğu şehri ön planda tutmaya devam ediyor. Günümüz Türk edebiyatının önde gelen isimlerinden usta öykücü ve romancı Mustafa Balel gençler için kaleme aldığı bu romanında bir okul gösterisinde, öğretmenin Fransız konsolosunu canlandırmasını istediği ilk gençlik çağındaki bir çocuğun yaşadıklarını anlatıyor.

Dili adeta bir şenliğe dönüştürdüğü içten anlatımıyla dar gelirli bir ana-oğlun sevgi dolu sıcak ilişkisinden yola çıkarak bir taşra kentindeki insan ilişkilerini, kıskançlıkları ve dayanışmayı gözler önüne seriyor.

Okurda bazen buruk bir tat bırakan, daha çok da gülümseten "Bizim Sinemamız Var", öykücülüğümüzün geleneğini sürdüren, bu geleneğe özgün katkılarını yapmış bir yazarın kaleminden sıcacık bir roman.

Arka Kapak Yazısı

"Şeyhçoban, Gökmedrese, Mahkeme Çarşısı, Bezazlar, Dörtyol" Konusu Sivas´ta geçen romanın omurgasını yazarın mezun olduğu, Gökmedrese yakınlarındaki Dumlupınar İlkokulu oluşturuyor. 

Mustafa Balel´in yaklaşık kırk yıl önce yazdığı ve yeni baskısı dün çıkmış olan "Bizim Sinemamız Var" önümüzdeki günlerde ?Konsolosun Kostümleri? adıyla İran´da yayımlanacak. Kitabın çevirisini yine öykü yazarı ve çevirmen Saber Moghaddami yaptı.

Romana konu olan okulun yerinden alınıp 5 kmuzaktaki Polis Lojmanları bölgesine taşındığını öğrenince şaşırıp kalan yazar bunun ?Guiness Rekorlar kitabına girecek bir aklıevvellik? olduğunu söyledi ve tepkisini: ?Anı hırsızlığından başka bir şey değil bu. Kimsenin anılarımı çalmaya hakkı yok benim.? sözleriyle dile getirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —