"BİZÜM KÜYÜN BELEDİYESÜÜ!"

SİVAS, köycülük sarmalından kurtulamıyor. Yönetim erklerinde ehliyet liyakat, donanım olması gerekirken, kabilecilik, yörecilik, köycülük sığlığı şehri çürütmeye devam ediyor.

StHM ÖZEL HABER

ŞEHİRDE, onca entelektüel çabaya rağmen köycülük kalıbı kırılamıyor. Belediyeyi bir dönem idare edenler aynı köy ve kabilecilik mantığını hakim kılarken, ondan sonra bir değişimde ise diğerinin aynı köycülük yörecilik mantığını hakim kılma adımları eleştiriliyor.

SİVAS BELDİYESİ’nin bundan önceki döneminde, bir yöreye aitmiş gibi “BELEDİYE BİZİM” kuru mantığı devam ederken, bu dönemde bir başka yörenin “ARTUK BELEDÜYE BİZÜM” türü yavan yaklaşımları hayret ve tepki ile karşılanıyor.

"Uzayan kol bizim olsun" türü cahilane açmazı yerine "nitelikli olan önde olsun" anlamının  ise SİVAS'ta ne zaman hakim kılınacağı  bilinmiyor.

Duyarlı kültür insanları, elbette insanın bir köyünün, bir kasabasının bir yöresinin olmasının doğal olacağını hatta bunlarla gurur duyması gerektiğini lakin yönetimsel anlamda “EHLİYET, LİYAKAT, İŞİNİN EHLİ, DONANIM, VASIF” gibi evrensel erdemlerin önde tutulması gerektiği görüşlerini dile getiriyorlar.

Bu tür modern erdemlerin mihmandar edilmemesi durumunda, SİVAS’ın köycülük kıskacından çıkamayacağı ifade ediliyor.



Anahtar Kelimeler: "BİZÜM KÜYÜN BELEDİYESÜÜ!"