Bomba İddia!

Bomba İddia!

Başbakan Binali YILDIRIM´ın teşkilatları yenileyeceğiz açıklaması akabinde Ak Parti´de büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Özellikle Sivas Ak Parti´de uzun süredir sessizlik yaşanırken, geçtiğimiz hafta ortasında ?SICAK ÇERMİK´te? bir evde yapılan özel topl

 

SİVAS Ak Parti İl ve İlçe kongreleri için şimdiden istişarelere başladı. Başbakan BİNALİ YILDIRIM´ın teşkilatlarda kongrelere gidilecek beyanatı akabinde, bütün iller kongre hazırlıklarına başlarken, SİVAS´ta ise tuhaf gelişmeler yaşanmaya başladı.

Ak Parti içinde kabul görmeyen Merkez İlçe Başkanı Ahmet KUZU´nun koltuğunu kaybetmesine kesin gözü ile bakılırken, Ak Parti içinde etkin olan bazı isimlerin tepeden tırnağa bir yenilenme arzusunu da son günlerde yüksek sesle dile getirdikleri haber merkezime gelen bilgiler arasında?

Ak Parti İl Başkanı Ziya ŞAHİN´in de değişmesi gerektiği yönünde bir düşüncenin de alttan alta dile getirildiği iddia ediliyor.

Özellikle Belediye Başkanı Sami AYDIN ve Hilmi BİLGİN´in uzun zamandan bu yana Ziya ŞAHİN´i indirme girişiminde bulundukları lakin Bakan YILMAZ´ın konuya müdahil olması sonrasında bunu başaramadıkları biliniyor.

Sami AYDIN ve Hilmi BİLGİN ikilisinin son demde Ahmet KUZU´yu İl Başkanı olarak hazırladıkları parti kaynaklarınca doğrulanırken, Ak Parti içinde ise bu görüşün şiddetle tenkit edildiği vurgulanıyor.

Ak Parti içinde hatırı sayılır etkin bir belirleyici unsurun ise Ziya ŞAHİN´i pasiflikle suçladıkları ve olası bir hata payı vesilesiyle Ahmet KUZU´nun ekmeğine yağ sürmekten çekindikleri alınan bilgiler arasında.

Geçtiğimiz hafta ortasında Sivas Postası Haber Merkezine gelen bir bilgi ise şaşılacak nitelikte. Ak Parti İl ve Merkez İlçede yapılması planlana değişimi görüşmek için Sıcak Çermik´te bir araya gelen 1 eski vekil yaklaşık 15 tane etkin Ak Partilinin bu konuyu masaya yatırdıkları bilgilerine ulaşıldı?

SICAK ÇERMİK Bölgesinde bir evde yapılan gece toplantısına 1 eski vekilin iştirak ettiği buna şilaveten 4 tane Ak Parti İlçe Başkanının yanı sıra topalmda 15 kişilik etkin isimlerin de katılımı ile Ak Parti SİVAS İL ve Merkez İlçenin konuşulduğu belirtildi.

Katılımcılar yakın bir zamanda bu toplantının devamının da yapılması hususunda görüş birliği içerinde olurlarken, İL BAŞKANI ve Merkez İlçe Başkanı adayları üzerinde de fikir ürettikleri bilgilerine ulaşıldı.

Ak Parti İl Başkanlığı için 7 kişi üzerinde ortak düşünceler ortaya çıktığı Merkez İlçe Başkanlığı iççin ise 1 B ayan 2 erkek olmak üzere 3 kişinin üzerinde olumlu dülşüncelerin geliştirildiği bilgileri edinildi.

SICAK ÇERMİK toplantısında konuşulan konuların olgunlaşması akabinde heyettin konuyu Bakan YILMAZ´a iletecekleri ifade edildi.

SICAK ÇERMİK toplantısı esnasında bu toplantının ?Güneş Motel´in olumlu versiyonu? diyue de esprilerin yapıldığı bilinirken, en kısa zamanda yeni bir istişari çalışmanın ortaya konulacağı bilgilerine ulaşıldı.

SİVAS POSTASI GAZETESİ´ne ulaşan bilgilerin çeşitli kaynaklardan da teyit edildiği hatta katılımcıların tamamına yakınının Ak Parti´nin şehirdeki etkin isimleri olduğu, içlerinde iki tane de Refah Partisi geçmişi olan kıdemli isimlerin de olması, Sivas´ta siyasi yerel bir ittifak mı doğuyor sorularını akıllara getirdiği vurgulanmakta.



Anahtar Kelimeler: Bomba İddia