Boş Koltuk “Siyaseti“

Boş Koltuk “Siyaseti“

Çatı aday olarak siyaset dahil edilmeye çalışılan Hüseyin YILMAZ’ın boş bıraktığı rektör yardımcılığı koltuğu boş bekliyor. Sıralamaya girememesi durumunda Rektör KOCACIK tarafından yeniden aynı göreve getirileceği konuşuluyor. Rektör yardımcılığı k

Çatı aday olarak siyaset dahil edilmeye çalışılan Hüseyin YILMAZ’ın boş bıraktığı rektör yardımcılığı koltuğu boş bekliyor. Sıralamaya girememesi durumunda Rektör KOCACIK tarafından yeniden aynı göreve getirileceği konuşuluyor. Rektör yardımcılığı koltuğunun boş bırakılmasının ise, KOCACIK’n mı yoksa YILMAZ’ın mı siyaseti olduğu merak ediliyor.

 Sivas, Rektör Yardımcısı Hüseyin YILMAZ’ın ataklarını konuşuyor. Gerektiğinde Saadet Partili olan, yerine göre İmam Hatip Derneği müdavimi olan, Ak Parti’den çıkmayan, hoşgörü eksenine sırtını dayayan, sosyal demokrat özlemli YILMAZ, tanıyanlarını şaşırtıyor.

Ak Partiden aday adaylığı şaka olarak telakki edilirken, bunu hayata geçiren YILMAZ’a liste şansı tanınmıyor. Vadi yöresinin ismini kullanmaktan da geri durmayan Hüseyin YILMAZ’ın, Vadi yöresinde ise etkinliğinin sıfırın altında olduğu vurgulanıyor. Vadi yöresinde hatırı sayılır tabana sahip güçlü adayların olduğu ve Hüseyin YILMAZ’a şans tanınmadığı dile getiriliyor.

Rektör KOCACIK tarafından Yılmaz’ın siyasete hazırlandığı ve asıl amacın ya kendisinin ya da Yılmaz’ın gelecek rektörlük seçimleri hesapları olduğu vurgulanıyor. Seçilme ihtimali sıfır olan Rektör KOCACIK’ın, can simidi olarak Hüseyin YILMAZ’a sarıldığı olası YILMAZ’ın vekilliği durumunda KOCACIK’ın yeniden rektörlüğü düşünebileceği kulislerde dillendiriliyor.

Üniversite kaynakları, Hüseyin YILMAZ’ın akıllı gibi görünmesi yanı sıra asıl üst akılın Faruk KOCACIK olduğunu belirtiyorlar. Sakin görünümlü Fauk KOCACIK’ın asıl amacın Rektörlük olduğunu belirten pek çok öğretim üyesi, Hüseyin YILMAZ’ın da asıl amacının vekillik değil rektörlük olduğunu dile getiriyorlar.

Rektör Yardımcılığı koltuğunun bekletilmesinin Faruk KOCACIK’ın siyaseti olduğu, hem AK PARTİ’ye hoş gözükmek hem de olası kendi rektörlüğünü yeniden ayarlamak için koltuğu boş bırakmasın faydalı olacağı kanaatinin KOCACIK’ın siyaseti olduğu kulislerde dillendiriliyor.

Ayrıca Üniversitede arsaları ve yeni saç ektirme sitili ile konuşulan Ertan BUYRUK’un da olası bütün koltuklar için kenarda hazır tutulduğu vurgulanıyor. Asıl hedefin ikinci Üniversite Rektörlüğü olduğu ortada iken olası bir siyasi dalgalanmada Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü içinde BUYRUK’un hazır kıta beklediği yorumları yapılıyor.