Bozkırda Bir İLÇE Doğuyor

Bozkırda Bir İLÇE Doğuyor

İlçe olduğu günden bu yana bir gelişme gösteremeyerek adeta köy görüntüsüne hapsolan ALTINYAYLA İlçesi, son birkaç yıldır atılım üstüne atılım yapıyor. İlçenin sosyal hayat alanına önemli bir katkı olarak inşa edilen TONUS KALESİ ise görenlerin beğenisini

   

Altınyayla tepeden tırnağa yenileniyor. İş Merkezi, mesire alanları başta olmak üzere önemli yatırımlarla, bir köy görünümünü kısa sürede üzerinden atan İlçe, TONUS KALESİ ile de şehirleşme kimliğine doğru emin adımlarla ilerliyor.

İlçenin sosyal alandaki eksikliğini gidermek için merkezdeki en yüksek yere inşa edilen TONUS KALESİ ise, uçsuz bucaksız bozkırları izlemek için insanlara önemli seyir imkanı sunuyor.

İlçeye dışarıdan gelen memurlar ise devamlı artan sosyal tesislerden dolayı memnuniyetlerini ifade ediyorlar.

Köklü bir tarihi birikime sahip olan ilçenin, bu tür yerel sıçrayışlarla köylerden göç alarak, kendi nüfusunu da artırdığı gözlemleniyor.

?SARİSSA Hitit Şehri, CELALOĞLAN Türküsü, HASTANENİN KAPISI Türküsü,Bir AY DOĞAR İlk Akşamdan Geceden Türküsü? başta olmak üzere pek çok tarihi ve kültürel dokuyu içinde barındıran ilçe, ekonomik kalkınması ile de bu özelliklerini perçinlemeye devam ediyor. 



Anahtar Kelimeler: Bozkırda İLÇE Doğuyor