Kınalı Kuzular

Kınalı Kuzular

Bekir GÜZELDAĞ, bir birinden güzel hayat hikâyelerini dillendirmeye devam ediyor. Bu vatan için cepheye gidip de dönenlerin ve dönmeyenlerin acılı hikayelerini yeniden hatırlatan GÜZELDAĞ, Gazibey Köyü´nde yaşanmış bir acılı hikayeyi gündeme taşıdı.

SPHM ÖZEL HABER

Sivas kültür hayatına önemli bir katkı sunan "Hikâyelerimizle türkülerimiz" isimli program izlenme rekorları kırıyor. Bekir Güzeldağ´ın Vizyon 58 Televizyonunda ekrana taşıdığı "Kınalı Kuzular Salih Oğlu Ahmet´in Hayatı" izleyenleri gözyaşlarına boğdu.

Cephede düşman hattına giden Ahmet´in şahadet haberi üzerine kurulu anlatım, tekrar Ahmet´in GAZİBEY Köyüne dönmesinin anlatıldığı acılı hikaye, bu toprakların gerçeğini de adım adım yansıtıyor.

SİVAS´ın Muzaffer SARISÖZEN´i olan Kültür İnsanı Bekir GÜZELDAĞ´ın, hoş ve duygu yüklü anlatımı ile insanları Sivas´ta ve Sivas dışında ekrana bağlayan program, Sivas Kültür hayatına da önemli katkılar sunuyor.

Cepheye giden "KEL SALİH´in Oğlu AHMET´in" köyüne acılı dönüşü, bir roman kahramanının iç hezayanlarını da acıtır babından.

Bir sinema filmi olabilecek bu acıklı hikayenin en acılı bölümü ise AHMET´in atına binerek köyü terk etmesi.

İnsanların bam telini titreten GÜZELDAĞ, kaybettiğimiz duygu dünyasını da yeniden hatırlatıyor.



Anahtar Kelimeler: Adamı Şehirden Sürmeli