Bu BALLI Dönemler de BİTER!

Bu BALLI Dönemler de BİTER!

Enstitü Sekreterliği ve Dr. Öğretim Üyeliği nasıl güzel bir tesadüftür ve nasiptir ki Alim Yıldız´ın Rektörlüğü dönemine denk geliyor. Kadro sıkıntısı yok, bekleme yok?

 Şu ana kadar yerel ve ulusal basında, televizyon kanallarında, milletvekillerinin ve TBMM´nin gündeminde eş dost akraba alımlarıyla gündemden düşmeyen  Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız´ın akrabası Zafer Yıldız´ın başarı öyküsü?

Iki yıllık Bilgisayar Programcılığından mezun olup Açık Öğretim´den iki yıllık bölümü İşletme´den 4 yıla tamamlayıp Enstitü Sekreterliğine, Enstitü Sekreterliğinden Dr. Öğretim Üyeliğine?Cumhuriyet Üniversitesinde adı geçen şahsın ne şekilde işe başladığı ve nasıl merdivenleri tırmandığı? İncelenmeye ve irdelenmeye muhtaç bir konu olduğunu düşünüyoruz. 

Milletin evladı Yüksek Lisans´a girerken, doktoraya başlarken ve Dr. Öğretim Üyesi olmak için binbir türlü çileler çekerken, yıllarını heba ederken, hakkı yenip gaspedilirken, dirsek çürütürken akraba Zafer Yıldız´ın müthiş başarı öyküsü ağızları açık bırakacak türden. Kitabı var mı? Makalesi var mı? Projesi var mı? Eğitim-Öğretim tecrübesi nedir? Bilgisayar Programcılığını Açıköğretim´den İşletme´den tamamlayıp Öğretmen yetiştiren bir Fakülteye öğretim üyesi yapmak hangi hakka, hukuka, vicdana sığmaktadır? İlahiyat Profesörü olan Rektöre ve yönetimine soruyoruz: Dinde bunun yeri var mıdır?

Enstitü Sekreterliği ve Dr. Öğretim Üyeliği nasıl güzel bir tesadüftür ve nasiptir ki Alim Yıldız´ın Rektörlüğü dönemine denk geliyor. Kadro sıkıntısı yok, bekleme yok?

Nasıl güzel bir tesadüf ve nasiptir ki Alim Yıldız´ın Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü döneminde (2012-2015) adı geçen şahıs/Zafer Yıldız, 1 yıl içinde Tezli Yüksek Lisans yapmış (Şahsın/Zafer Yıldız´ın Öğrenim Bilgileri kısmında 2013-2014 yazmaktadır)

Alim Yıldız´ın Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü döneminde akraba Zafer Yıldız, İşletme alanında Doktora´ya başlıyor. Doktora Tez Konusu: ?Şehir Hastanelerinde Hasta Memnuniyeti Ölçeğinin Geliştirilmesi ve Yapısal Eşitlik Modeli İle Analizi? 2015´de başladığı doktorayı 2018´de çoğu kimseye nasip olmayacak şekilde bitiriyor. Şahısın bekleme ve kadro sıkıntısı olmadan Eğitim Fakültesi´ne Dr. Öğretim Üyesi olarak atanmak üzere ilanı çıkıyor ve sonrasında Dr. Öğretim Üyesi yapılıyor.

              Zafer Yıldız isimli şahsın nereden nereye misali hayatının muhteşem ölçüde değişimi akrabası Alim Yıldız´ın Sosyal Bilimler Enstitü Müdürlüğü ve Rektörlüğü dönemine denk gelmesi şüphesiz tamamen tesadüftür.   

Şahıs aynı zamanda Sivas Eğitim Bir-sen 2 Nolu (CÜ) Şube başkanlığı yapmaktadır. Şube Başkanlığının da kıymetli büyüğü Alim Yıldız´ın müdahalesi ile mümkün kılındığı çeşitli haber sitelerinde Kasım 2017´de dile getirilmişti.

            Rektör Alim Yıldız´ın diğer akrabası (amcasının torunu olduğunu rektör Alim Yıldız söylemektedir) Mehmet Sakar´ın ise hangi tecrübe, hangi yeterlilik, hangi bilgi-donanım ve beceri ile Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Koordinatörlüğüne getirildiği ve orada tutulduğu merak konusu olmaya devam ediyor. Şu an Rektör yardımcısı olan Ahmet Alim de bilindiği üzere Vakfın sekreterliğini yürütmüş sonrasında istifa etmişti. Rektör Alim Yıldız´ın akrabası Mehmet Sakar konusunda Ahmet Alim´in açıklama yapması bekleniyor. Rektör Alim Yıldız´ın akrabası Mehmet Sakar, Vakıftan hangi vasıf ve çalışmaların karşılığı olarak ne kadar maaş almaktadır? Aldığı maaşı hak etmekte midir? Eğitim durumu nedir?

            Diğer yandan Rektör Alim Yıldız´ın daha kimleri nerelere hazırladığı ve hazırlayacağı da merak konusu.



Anahtar Kelimeler: BALLI Dönemler BİTER
vefa bozacısı
13.11.2019 09:41:44
Rektör vefalı çıktı sadece yeğenlere değil arkadaşlara da kıyak. Alim yıldızın lise arkadaşı Erdal Karakaş üniversitede kan alma bölümünde memurken hooop hafik MYO sekreterliğine,yol uzak geldi galiba şu an kampuste şube müdürü gözüküyor. kardeşi Hamdi Karakaş Şarkışla MYO dan görevlendrme ile merkeze, oradanda Eğitim Fakultesine.-yine lise arkadaşı Yılmaz Acar nufusta memurken hooopp cumhuriyet Üniveritesi Hastenesine hastane müdür yardımcılığına....

Cengiz
13.11.2019 17:43:11
Biz Sivaslı Müslümanlar çok kötü sınav verdik Saldırdık dünya malına tezeğe saldıran sinekler gibi. Yazık çok yazık çok yazık. Ben kongre lisesinde öğretmenim şu an Eğitim Bir Sen Sivas Şube Başkanının nasıl öğretim görevlisi yapıldığını bizzat mağdur edilerek haksız yere yerine alım yapılan aileden dinledim. Çocuğun babası öyle beddua ediyordu ki utancımdan Kongre Lisesinde öğretmen olduğumu bile söyleyemedim. Yazık çok yazık. Cumhuriyet Üniversitesinde şu işte ne güzel olmuş dediğimiz hiç iyi haber alamadık. Hep pis kokular geliyor. Yazık çok yazık

Bektaş
13.11.2019 18:43:38
İnsanların başarısı üzerine haber yapmanız hiç hoş değil Üniversitede kendisine örnek aldığı büyükleri olamaz mı işte size örneği Dr.Öğr. Üyesi YILMAZ DAŞLI SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ/İLETİŞİM FAKÜLTESİ/GAZETECİLİK BÖLÜMÜ/GENEL GAZETECİLİK ANABİLİM DALI/ Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı Sosyoloji Toplumsal Cinsiyet, 2013 - 2015 CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ YILDIZELİ MESLEK YÜKSEKOKULU PAZARLAMA VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PR. 2015 - CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ GAZETECİLİK BÖLÜMÜ GENEL GAZETECİLİK ANABİLİM DALI 2019 - 2019 Bakü Devlet Üniversitesi SOSYAL BİLİMLER VE PSİKOLOJİ FAKÜLTESİ SOSYOLOJİ SOSYOLOJİ