Bu Bir İbret Fotoğrafı

Bu Bir İbret Fotoğrafı

Çifte Minare ve Şifaiye Medresesi arası otopark olarak kullanılıyor. Araçlar tarihi eserlerin arasına park edilirken, buna kimsenin bir şey dememesi ibret ve hayretle izleniyor.

 

Tarihi eserlerin kıymetini bilmeyen ve bu eserleri hoyratça kullanan Sivas´ta, gün geçmiyor ki akıllara durgunluk veren bir garabet yaşanmasın. Sivas´ın en gözde alanı olan ve şehre gelen konukların ilgiyle gezdikleri Çifte Minare ve Şifaiye medresesi arası, araç yoğunluğuna neden oluyor.

Araçlar, tarihi eserlerin hemen yanı başına park edilirken, buna yetkililerin bir ses çıkarmaması, tarih ve kültür bilincinin yerlerde süründüğüne de en güzel örnek teşkil ediyor.

Tarihi eserlerin korunup kollanmasında, bilinç sıfırın altında seyrederken, özellikle Vakıflar Müdürü ve Belediye Başkanının, bu manzara karşısında ne düşündükleri merak ediliyor.

Şehir zabıtasının görevi de sorgulanırken, pek çok STK toplantısında hamaset nutukları ile tanınan Vakıflar Müdürü Cemal KARACA´nın da, konu ile ilgili görüşü hayret v ibretle merak ediliyor.

Avrupa ülkelerinde bırakın tarihi eserin yanına araç park etmeyi, belli mesafe uzağının bile ince ince hesap edildiği vurgulanırken, talihsiz ve yalnız şehir olan Sivas´ın eserlerinin hoyratça kullanılması tepki çekiyor.

Belediye ve Vakıflar´ın biran önce önleyici tedbirler alarak, bu sorumsuzluğa engel olmaları bekleniyor.

 



Anahtar Kelimeler: İbret Fotoğrafı
adsız
24.11.2015 22:08:51
BU GARABETE SON VERMEK BİR TEK SİVAS İÇİN İMKANSIZ.ŞEHİR HALKI OLARAK İNANILMAZ BİR KEYFİYET DUYGUSU HAKİM. AMA BOŞ KONUŞUP ELEŞTİRİ TAVAN.BÖYLE BİR HALKIN YAŞADIĞI BİR ŞEHİR ZOR BULUNUR.. SONUÇTA O ŞEHRİ YÖNETENLER DE AYNI ANLAYIŞTAKİ İNSANLARDAN ÇIKIYOR....

sefilix
25.11.2015 11:17:48
ya ne kadar saçma bir haber. kardeşim orası çay bahçesi ve alışveriş merkezi tabi ki de otoparkı olacak. nereye parkedecek insanlar araçlarını. hatta benim bir teklifim daha var belli saatlerde o anfi tiyatro olarak yaptıkları alana da araba alsınlar. valeler falan koysunlar. bu taraf şifahiye medresesinin yan tarafı da müsait. oturan kimsede yok o banklarda orası da otopark olsun. hatta çifte minarenin solunda bir toprak alan var düzenle orasında araba parkı yap. çok da güzel olur. sorun yok. eleştirmeyin her şeyi de canım. az yapıcı olun. ekonomimiz çok güzel hayat ucuz. herkes araba alıyor eh doğal olarak park yeri sorunu oluyor. vatandaş kendince çözüm bulmuş.

dayak mı ceza mı
25.11.2015 12:30:59
Şehrimizde zaten büyük bir otopark sorunu var. Paralı otoparka dönüştürülen caddeler dışında, araç park edilebilecek yerlerin çoğunu bir çok esnaf babasının tapulu arazisi gibi işgal ediyor. Dükkanlarının önüne, özel yaptırdıkları rengarenk ve dekoratif dubaların yanısıra, elarabası, kürek, kalas, merdiven, boru, odun, tuğla, briket, kaldırım taşı, kova, teneke, taş, kaya, kırık sandalye-koltuk-dolap-sehpa, kalorifer peteği, oto lastiği vb yaratıcılıkta sınır tanımayan, şehri köy yerine çeviren ve çirkin görüntüler oluşturan bilumum malzemeleri koymak suretiyle park yerlerini kapatıyorlar. Belediye Zabıta ekipleri ne iş yapar bilemiyorum. Belediye çalışanları ve onların yakınlarının park sorunu yok, Valiliğin arkasındaki alan onların araçları için hizmete hazır. Peki vatandaş ne yapsın, esnaftan dayak mı, trafik polisinden ceza mı yesin???

Doğruya Doğru
26.11.2015 11:24:18
Bunun zihniyet ile alakası var. rahata düşkünüz çok şükür, elimizde olsa doktorun muayene yaptığı odanın kapısına kadar arabayla gideriz. ikincisi araçların sürekli park halinde olması tabiki yanlış fakat orada işyerleri var ve o araçlar işyerlerine eşya/mal taşıyor olabilir fakat bu seferde bu tarz tarihi alanların alışverişe açılması uygunmudur tartışması doğuracaktır.