Bu da Geçer Ya HU!

Bu da Geçer Ya HU!

SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi ?eş, dost, akrabalara? kıyak çekme ile gündemde olmaya devam ediyor. BEŞİK ULEMALIĞI mantığının en güzel örnekleri burada sergilenirken, pek çok üniversiteli ismin çocuklarına ve akrabalarına kıyak çektiği biliniyor.

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS CUMHURİYET Üniversitesi, özgür düşünce, hoşgörü, bilimsel atılım ile gündeme gelmesi gerekirken, yönetim sorunu ve liyakatsiz kadrolaşmalar ile gündem de olmaya devam ediyor.

Yeni yönetimin 2 yılı geride kalırken, ÜNİVERSİTEDE var olan ve giderek kronikleşen yönetim sorunu da  artarak devam ediyor. Görev başı ettiği günden b u yana adeta ÜNİVERSİTEDE Rektör gibi hareket eden hatta REKTÖRDEN bile daha fazla Üniversiteye nufuz eden Genel Sekreter HAKAN YEKBAŞ´tan rahatsızlıklarda had safhada.

Üniversitede büyük küçük her birime müdahale eden YEKBAŞ´a bu sınırsız yetkiyi ise rektörün verdiği belirtiliyor. Her ne kadar pek çok konuda bir birinden habersiz oldukları imajı vermeye çalışsalar da, her adımı birlikte planladıkları vurgulanırken, özellikle YEKBAŞ´tan rahatsız olan onlarca personelin başka üniversitelere gitmek için zaman kolladıkları alınan bilgiler arasında.

Onları bu makama getiren  ?yıllardır ezilmişlerin, hor görülmüşlerin, ötekileştirilenlerin? birikimi ve ahları olduğunu kısa zamanda unutarak, Üniversitede keyfi cirit atmanın ise psikolojik alt yapıları merak ediliyor.

Pek çok hoca, çalışan,müdür Hakan YEKBAŞ´tan rahatsızlıklarını dile getirirken, ve keyfiyetin rektöre defalarca söylendiği lakin buna rektörün kayıtsız kaldığı belirtiliyor.

Üniversite de görev yapan her birimden insanın ise bu yönetimin görev sürelerinin biran önce bitmesini için dua ettikleri öğrenildi.



Anahtar Kelimeler: Geçer