Bu Güzel Haber İşte!

Bu Güzel Haber İşte!

SİVAS´ta sıra dışı etkinlikler de boy gösteriyor. Eski ağaçlardan, bina yıkıntılarından temin edilen odunlara, maharetli elleriyle şekil veren Kemallettin NAMOĞLU, şehre bir çocuk köyü kazandırma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

SPHM ÖZEL HABER

Sivas TAŞLI DERE yolu üzerinde bulunan el yapımı minyatür evler dikkat çekiyor. Yıkılan binalardaki ağaçları alarak onları hayata döndüren girişimci Kemallettin NAMOĞLU, hayallerini önde tutarak bir çocuk köyü kurma yolunda ilerliyor.

TAŞLI DERE alanını bir çocuk köyüne dönüştüreceğini SİVAS POSTASI´na anlatan NAMOĞLU, tepeden tepeye teleferik kurmayı da planladığına vurgu yaptı.

MİNİASİVAS türü eserler oluşturulduğu gözlemlenirken, yoldan geçenlerin merak ederek oraya uğrayıp bilgi aldıkları öğrenildi.

Yüzyıllardır atıl duran ve bir doğa harikası olan TAŞLI DERE ilgili ilk defa bir şahsi gayretin öne çıkması takdir edildi.

Tren güzergahı, ana yol ve kayalıklar içinde yer almaya başlayan ÇOCUK KÖYÜ´nün şehrin sosyal ve kültürel hayatına önemli katkılar sunacağı öngörülüyor.



Anahtar Kelimeler: Güzel Haber İşte