Bu Güzel İşte

Bu Güzel İşte

SİVAS POSTASI GAZETESİ´nin yaklaşık 5 yıldır gündeme getirdiği Kale´de bir Film Platosu oluşturma fikrinin, BELEDİYE tarafından benimsenip kabul edilmesi şehir adına olumlu bulundu.

 

Sivas Basınının tek fikir üreten özgür gazetesi SİVAS POSTASI´nın görüşleri geçte olsa şehirde benimsenip uygulanmaya başlanıyor.

Sivas Kalesi´nin işlerlikli değerlendirilmesi hususunda yıllardır fikir geliştiren Sivas Postası ekibinin görüşleri, şehrin gelecek yüzyılını belirlemede önemli bir etki oluşturmaya devam ediyor.

Ünlü Mimar Turgut CANSEVER´in Sivas Kalesi için düşündüğü Kale Evleri modeli hala belirsizliğini korurken, yine de ekibimiz tarafından dile getirilen SİVAS KALESİ´nde FİLM PLATOSU oluşturma fikri Başkan AYDIN tarafından kabul gördü.

Sivas´ta Kale gibi özel mekânlarda doğal film platosu oluşturulması durumunda, film ve sinema yönetmenlerin şehre akın edeceği ve böylelikle turizm ve kültür alanında önemli kazanımların elde edileceği şehir aydınlarınca dile getiriliyor.

Sivas KALESİ´nde kültür ve turizm odaklı bir film platosu oluşturulması durumunda, Ulu Cami, Gök Medrese alanının da dahili ile Sinema ve Dizi sektörünün aranan mekanlarından biri olacağı ifade ediliyor.

SİVAS POSTASI GAZETESİ, hakkaniyet ve Sivas menfaatine olan her konuyu desteklemeye ve ürettiği özgün fikirler ile de yol açmaya devam edecek.



Anahtar Kelimeler: Güzel İşte