Tarih: 22.09.2015 15:46

Bu Haber Doğru Olmasın!

Facebook Twitter Linked-in

 

Ekonomi, ticaret, sanayi, kültür, ve sanat alanlarında gerisin geriye doğru giden Sivas, kan kaybetmeye devam ediyor. Özel sektörün gelişmediği şehirde, çok az bulunan devlet yatırımlarının da başka şehirlere taşınması tepki çekiyor.

Pek çok kişinin umudu olan DİKİMEVİ´nin buradan başka bir ile alınması şehir tarafından hoş karşılanmazken, irili ufaklı pek çok devlet kurumunun da kapatılması Sivaslılar´ın tepkisini çekiyor.

Son günlerde dilden dile dolaşan bir başka iddia ise üzüntü verici. Milli Savunma Bakanlığına bağlı, İnşaat Emlak Bölge Başkanlığı´nın, iş yoğunluğunun azlığı gerekçe gösterilerek kapatılıp başka bir ile taşınacağı iddiası Sivaslıları üzüyor.

Askeriye lazım olan inşaat işlerini yapan Yozgat, Kayseri, Samsun, Ordu, Giresun, Tokat, Çorum ve Amasya´nın buraya bağlı olduğu ?İnşaat Emlak Bölge Başkanlığı?nda 30 civarındaki personeli istihdam ediyor.

İrili ufaklı pek çok devlet kurumunun buradan alınması ile Sivas´ta göçün giderek artacağını dile getiren duyarlı Sivaslılar, özel sektörün fazla gelişmediği Sivas´ta, en küçük birimin bile hayatiyet taşıdığını dile getiriyorlar.

Sivas Postası Haber Merkezi´nin ulaştığı bilgilerin yanlış olması ümit edilirken, en küçük bir birimin bile kaybedilmesinin, Sivas için büyükşehirlere önemli göçleri yaşatacağı vurgulanıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —