Tarih: 03.03.2020 11:05

Bu Hasret Bitsin Artık!

Facebook Twitter Linked-in

 

Sivas sabırsızlıkla festivalleri bekliyor.Yıl boyu ayna karşısında konuşma provası yapan bir cümle Dernek Başkanının heyecanlı bekleyişleri havaların ısınması ile nihayete erecek.

İçersinde zerre miktar kültür ve sanat olmayan, lakin adına kültür ve sanat festivali diye yakıştırma yapılan kuru gürültünün, bu yıl da kulakları tırmalayacağı sanılıyor.

Festivallerde her zaman olduğu üzre yine ?ellik halayının? başı çekeceği biliniyor. Ellik halayını ise ?BİCO´ nun hoplatılmasının takip edeceği vurgulanıyor. ?Çekirge? oyununun da pek çok ?hacimli? hemşehrimiz tarafından bu yılda özenle icra edileceği biliniyor.

 Özellikle son yıllarda DİLBER AY´ın söylediği ?tavukları pişirmişem? parçasının da şenliklerde pek çok vatandaşımız tarafından muntazam bir şekilde arzı endam ettirileceği gözlemleniyor.

Tavuk dürüm ve ayranı caba eden pek çok şenlik müdaviminin, hızını alamayarak akşamın karanlığına kadar ellik halayı ile el çırpıp, bilumum diğer oyunlarla coşarak doğal rejim yapma moduna girecekleri sanılıyor.

Avuç dolusu paranın şarkı söyleyerek bağıranlara dağıtıldığı, içinde kültürden izlerin olmadığı ve egosunun savaşını veren dernek başkanlarının egosunun onure edildiği, içi boş kasaba pazarı mantıklı şenliklerden, Sivas´ın ne zaman kurtarılacağı ise merak ediliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —