Bu Hayaldir Hayal!

Bu Hayaldir Hayal!

Altı su, üstü yüksek gerilimli, yolu tek yol olan Hastane açılmaya gün sayıyor. Tek yol ile önden ana yola çıkışın planlandığı hastane yolunda, ambülânsların eksik olmayacağı görülüyor. Geliş gidişlerin muamma olduğu ara yoldan, binlerce insanın kaza yapm

 

Sivas aylardır Levent Kırcalık bir komediyi konuşuyor. Hastanelerin yeni yapılacak hastaneye kaydırılması sonucu 700 civarında nitelikli elamanın ortada kalıp başka şehirlere gideceği varsayılırken, hastanenin plansız bir bölgeye yapılması da diğer tartışmalı bir konu olarak gündemdeki yerini koruyor.

Hastaneye giden yolun ise ERZİNCAN yolu kenarında kalan ara yoldan sağlanacak olması ise tam bir keşmekeşi gündeme getiriyor. Ara yoldan her gün binlerce aracın nasıl girip çıkacağı ise bilinmiyor. Bu yolda her gün kazaların eksik olmayacağı belirtilirken, özellikle ambulansların buradan kazazede taşımaktan şehirdeki diğer hastalara zaman bulamayacakları yorumları yapılıyor.

Taşınacak hastane arsaları ise dudak uçuklatan bir iddiayı şehirde dilden dile dolaştırıyor. Arsaların TOKİ´ye devredileceği ve pusuda yatan pek çok puslu hava sever rantçının bu arsaları TOKİ´den öldü fiyatına alarak baronluğuna baronluk katacağı iddia ediliyor.

Hastane çevresindeki yapılaşmalar ise dikkat çekiyor. Yüksek fiyatlı konutlar ve dükkanların ne zaman dört bir yanı çevirdiği ise merak ediliyor.

Sivas Postası´nın daha hastane yeri belli olmadan gündeme getirdiği bu görüşlerin, gerçek olmayabileceği, olsa olsa bir hayal ürünü olacağı varsayılıyor.



Anahtar Kelimeler: Hayaldir Hayal
demir
25.08.2015 08:57:45
Hastanenin yeri kesinlikle yanlış oldu. haberde belirtildiği gibi altının su olması, yüksek gerilimin olması, çevre yolu yanında bulunması çoook yazık oldu. Bence atıl durumda bulunan askeri hastanenin yıkılırak, yerine hemen 2. bir devlet hastanesinin yapılması gerekir. Askeri hastane bulunduğu bölge itibariyle, her yerden ulaşılabilecek konumda. Sivas sağlıkta geri gitmeden, askeri hastane için girişimler başlatılmalıdır.

torro
25.08.2015 10:40:38
Siyasetçilerimizkurumları kapatırken gösterdikleri cesareti yenisini yaparkende gösterseler ya.. Sivasta yeni hastane açılması çok güzel ancak Sivas Devlet Hastanesimnin kapatılması en büyük ihanettir.Sivas postası yazdıkalrınızın hepsine katılıyorum.Sivas halkını aptal sananlar kendilerinin aptal olduğunu er geç anlayacaklar...

sağlıkcı
25.08.2015 15:13:00
askeri hastane için sağlık müdürlüğü 3 yıl önce yazı yazdı bize verin hastane yapalım diye. cevap 2 yıl önce yazıdan 1 yıl sonra geldi cevap ne, sizin yere göğe sıgdıramadığınız bakan vermedi hastaneyi. ama ne oldu sonunda geçen sene yeniden yazı geldi müdürlüğe alın hastsne sizin olsun diye.işte sahibsizlik böyle olsa gerek

Sefilix
31.08.2015 10:01:22
sağlıkçı rumuzlu yorumcu yazmış. bu ayıp sivasa yeterde artar bile ama anlayacak kimse kalmamış. özeleştiri yapacak kimse yok. ne kadarda güce ve paraya köle olmuşlar aman Allahım. içinizden doğruları haykıracak tek adam bile kalmadı mı?