Tarih: 28.06.2017 09:29

Bu İddia Doğru Olmamalı!

Facebook Twitter Linked-in

   

Devletin FETÖ şebekesi ile mücadelesi aralıksız devam ediyor. Bu yapının besleyici kaynaklarından dershanelerin kapatılması atılan önemli bir adım olurken,bu açığı gidermek için okullarda uygulanan ücretsiz destekleme kursları ise vatandaş tarafından takdir edilmişti.

Cumhurbaşkanı ERDOĞAN ve Bakan YILMAZ´ın ?destekleme kurslarına? verdikleri önemin SİVAS´ta tam anlamıyla anlaşılmadığı haber merkezimizin ulaştığı bilgiler arasında. Devlet maddi ve manevi bu kursların devamı için önemli çabalar gösterirken, bazı okul idarecilerinin devletin bu çabasını zayıflatma amacı taşıyıp suistimaller yaptıkları belirtiliyor.

DEVLETİN bu kararlılığına rağmen SİVAS´ta bazı okulların, bu kursları hafta içine aldıkları ve bu kursları etkisizleştirmelerinin de başarısızlıkta etken olduğu belirtiliyor. Hafta içi 7 ders gören öğrencilere 2 ders daha eklenerek adeta onların başarmamasının körüklendiği eğitimcilerce dile getiriliyor.

 Hafta sonları rahatlarının bozulmaması için, kursları hafta içine alan ve buna yasal dayanak bulmak için ?okul aile birliklerini? ayarlayıp veli toplantısında düzmece kararlar alındığı haber merkezimizin ulaştığı bilgiler arasında.

Ayrıca ?OHAL var hafta sonu olmaz? diye de kursları engelleme girişiminin de olduğu iddia ediliyor.

 Destekleme Kurslarını, hafta içine alarak  SABOTE eden okulların hangileri olduğunu, MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ´nün çok kısa zamanda bir yazı ile açığa çıkarabileceğini dile getiren eğitimciler, kafalarına göre bu ayarlamayı yapan OKUL İDARECİLERİN, kendi kendilerinin görevlendirmelerini kendilerinin bu hile ile iptal ettikleri yorumları yapılıyor.

 DEVLETİN hayat memat meselesi dediği bu kursları ciddiye almayan İdarecilerin, hala görevde olmalarının ise tek sorumlusunun İl Milli Eğitim Müdürlüğü olduğu belirtiliyor.

Destekleme kurslarında bazı okulların öğrenci devamını takip etmediği ve keyfiyete binayen işleyiş içinde oldukları da veliler tarafından dillendiriliyor.

Şimdi gözler İl Milli Eğitim Müdürü ALTINSOY´da. Destekleme kurslarını düzmece kararlar ile hafta içine alınmasından haberinin olup olmadığı sorgulanıyor.

Eğer haberi var ise günde  8 veya 9 saat öğrencilerin nasıl dayandığının kamuoyuna açıklaması bekleniyor. Ayrıca, DESTEKLEME KURSLARININ hafta içine bazı okulların aldığı yönündeki iddiaların doğru mu yanlış mı olduğunu açıklayarak şehri bilgilendirmesi arzulanıyor.

Destekleme kurslarını keyfiyete göre baştan savma yapan okulların I.TEOG ve II.TEOG´daki durumlarının ne olduğu ise ayrıca merak ediliyor.

CUMHURBAŞKANI Erdoğan ve Bakan Yılmaz´ın bu konuda onca çaba ve ciddiyetine rağmen, ?destekleme kurslarında? uygulanan nemelazımcılığın hesabının sorulup sorulmayacağı ise SİVAS POSTASI HABER MERKEZİ tarafından gün gün takip edilip kamuoyu bilgisine sunulacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —