Tarih: 19.07.2017 17:45

Bu İddia Doğru Olmamalı!

Facebook Twitter Linked-in

 SPHM Özel Haber

Sivas´ın en önemli birlikteliklerinden olan C.Üniversitesi son birkaç aydır çalkantılardan geçilmiyor.REKTÖR´ün yakın akrabalarını ?kıyak? çekmesi şehirde tepki ile karşılanırken, özellikle son demde ÜNİVERSİTE VAKFINA ait hisselerden bir kısmının Rektörün yakınına devredildiği ve SİVAS POSTASI´nın gündeme taşıması akabinde bundan vaz geçildiğini kamuoyu ile paylaşmıştık.

SİVAS´ta tepki ile karşılanan yeni yönetim uygulamalarının adeta koşar adım devam etmesi anlaşılamıyor.

SİVAS POSTASI HABER MERKEZİ´nin ulaştığı yeni bilgiler ise yenilir yutulur cinsten değil.

Şehrin adeta can damarı olan Üniversitenin büyüyüp gelişmesi için yeni adımlar ve projeler hayata geçirilmesi gerekirken, bunun tam aksi daralmaların yaşanması eleştiri alıyor.

Üniversite yönetimi tarafından bazı bölümlerin kapatılacağı yönündeki iddialar şaşkınlık oluşturdu. Hatta bu bölümlerin kapatılmasına yönelik YÖK ile de temasa geçildiği ulaştığımız bilgiler arasında.

COĞRAFYA, KARŞILAŞTIRMALI EDEBİYAT, DOĞU DİLLERİ VE EDEBİYATI,AMERİKAN DİLİ VE EDEBİYATI, ULAŞTIRMA MÜHENDİSLİĞİ, ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ gibi bölümlerin kapatılmak istendiği hatta kapatılması yönünde YÖK ile temasa geçildiği iddiaları havada uçuşmaya devam ediyor.

Acilen C.Üniversitesi yetkililerinin bu iddiaların doğru olup olmadığı hakkında şehir kamuoyuna bilgilendirici açıklama yapmaları bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —