Tarih: 13.02.2019 15:38

Bu İddia Doğru Olmamalı!

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER

45 Yıl önce kurulan ancak akademik ve bilimsel çalışmalardan ziyade gelecekteki koltuk hırsı ile özellikle rant ve akılalmaz mobinglerle kamuoyunda gündeme gelen Cumhuriyet Üniversitesinde sular durulmuyor.
Geçtiğimiz günlerde gazetemize ulaşan bilgiler adeta pes dedirtti.
Cumhuriyet üniversitesi DİŞ Hekimliği fakültesi ile ilgili ortaya atılan iddialar karşısında ismi geçen yöneticiler ve hastane yönetiminin nasıl bir açıklama yapacağı merak konusu.
Gazetemize gelen bilgiler arasında Rektör Alim Yıldız ve Hakan Yekbaş´ın annesinin diş implantları yer almaktadır.
12-14 adet Neoss marka implant yaptıran Rektör Alim Yıldız´ın operasyonlarını Öğretim Üyesi Esra Altınsoy´un gerçekleştirdiği bilgiler arasında yer alırken fakültenin fiyatlandırmada Öğretim Üyelerinin 400 tl üzerinden işlem yaptığı belirtilmektedir.
Rektör Alim Yıldız´a yapılan 12-14 implant için Öğretim Üyesi Esra Altınsoy´un operasyolarında cerrahi anabilimdalına 5.000 tl, protez bölümüne ise 5.000 tl den toplamda 10.000 tl ödeme yapılması gerekmekte iken bu tedavi ile ilgili hiçbir hastane kaydına rastlanmamış ve ödeme yapılmadığı görülmüştür.
Yine üniversite genel sekreteri Hakan Yekbaş´ın annesi Refika Yekbaş´a aynı öğretim üyesi tarafından 2-3 İmplant operasyonu yapılmış olup gerçekleştirilen bu operasyonların ücretlerinin ödenmediği ve yapılan bu işlemlerle ilgili bir kayıt tutulmadığı da gelen bilgiler arasında.
Eğer bu iddialar doğru ise üniversite yöneticilerinin görevi kötüye kullanma yoluyla kamu zararı oluştuğu görülmekte olup kamuoyunun aydınlanması için muhattapların yapacağı açıklama merakla bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —