Bu İddialar Doğru Olmamalı!

Bu İddialar Doğru Olmamalı!

SİVAS´ta faaliyet gösteren ALO NET ÇAĞRI MERKEZİ ile ilgili iddialar haber merkezimize gelmeye devam ediyor. Bazı haftalarda 11 saat çalıştırılmak zorunda kalan çalışanlar psikolojilerinin bozulmaya doğru gittiğini belirtiyorlar. 11 Saat çalışmak istemeye

 

Sivas Postası Haber Merkezimiz ile temasa geçen ALO NET isimli çağrı merkezi çalışanları, emeklerinin sömürüldüklerini dile getiriyorlar. Günde 8 saat çalışmaları gerekirken, bunun 9 ve 11 saate kadar çıkarıldığını belirttiler. Zaten duyu organlarının günde alınan 100 üzerinde çağrıya cevap vermelerinden dolayı etkilendiği üstüne üstlük, çalışma saatlerinin gayri resmi artırılmasın ise tamamen psikolojilerini bozduğunu iddia ettiler.

Bir hafta 9 saat bir hafta 11 saat çalıştırıldıklarını dile getiren çalışanlar her yıl başında 11 saat de çalıştırılabileceklerine dair kağıtlar imzalatıldığı lakin bunu imzalamayıp 11 saat çalışmak istemeyenlere ise baskı yapıldığı haber merkezimize gelmeye devam ediyor.

11 saat çalışmanın insan bedenine uygun olmadığını dile getiren pek çok çalışan bir emek ve enerji sömürüsü olduğunu ve duyu organlarının bozulmaya başlayıp, psikolojilerinde de olumsuzluklar yaşadıklarını dile getiriyorlar.

Sivas VALİSİ Davut GÜL´ün buna müdahale edip var olan kanunsuzlukları gidermesini beklediklerini dile getiren SİVASLI gençler, Cumhurbaşkanı ERDOĞAN´a da konuyu yazarak haklarını arayacaklarını ifade ediyorlar.

Sivas Potası Gazetesi olarak ALO NET ÇAĞRI MERKEZİNE SORUYORUZ;

--Günde kaç saat işçiler çalıştırılmakta?

--10 veya 11 saat çalıştırılmak zorunda bırakıldıkları doğru mu?

--11 saat çalışmak istemeyenlere mobbing uygulanmakta mıdır?

--11 saat çalışmak istemeyenler işten çıkarılmakla tehdit edilmekteler mi?

--Gencecik bu insanlar ağlayarak çalışmak zorunda kaldıklarını dile getirmektedirler. Bu psikolojik durumlarının sebebi nedir?

-- Bazen 10 veya 11 saat çalıştırılmak zorunda bırakılmaları insan haklarına aykırı değil mi?

--Alo NET diğer firmaları geçmek için işçileri fazla mı çalıştırmakta?

--ALO NET´in diğer illerdeki uygulamaları da aynı mı?

--Yoksa fazla çalıştırma köleliği sadece Sivas´ta ki Alo Net yöneticilerinin işgüzarlığı mı?

-- İnsanların çaresiz olduklarını bilmek fazla çalıştırmaya güç mü vermekte?

-- Çalışanlara aylık veya birkaç aylık psikolojik terapi uygulanmakta mıdır?

--Pek çok genç çalışanın psikolojimiz bozuluyor diye işten ayrıldığı doğru mudur?



Anahtar Kelimeler: İddialar Doğru Olmamalı