Bu İddiaya Kim Cevap Verecek?

Bu İddiaya Kim Cevap Verecek?

Geçtiğimiz haftalarda CHP Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU´nun SİVAS ziyareti kulisleri hareketlendirdi.CHP heyetinin STSO ziyaretinde Ulaş KARASU ve Ali AKYILDIZ tarafından sarf edildiği iddia edilen birkaç cümle ?Sivas siyasetinde yeni bir şekillenme mi

 

 Türkiye siyasetinde hareketlilik yaşanırken, bunun bir diğer ayağının da Sivas´ta yaşandığı gözlemleniyor. Geçtiğimiz hafta CHP Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU´nun SİVAS ziyareti ve ziyaret çerçevesinde STSO´da yapılan görüşmeler özellikle AK PARTİ kulislerini hareketlendirdi.

Haber kaynaklarımızın dile getirdiği iddialar ise şehirde hala konuşuluyor. En güçlü  iddiaya göre KILIÇTAROĞLU´nun STSO ziyareti esnasında yanında olan Ulaş Karasu ve Milletvekili Ali AKYILDIZ´ın, STSO Başkanı Osman YILDIRIM´ı Kılıçtaroğlu´na tanıtırken ?arkadaşımızdır dostumuzdur dedikleri? KILIÇDAROĞLU´nun ise YILDIRIM´a sahip çıkın dediği iddia edilmekte.

Bu konuşmanın bu şekilde geçtiğine dair kulis bilgileri kuvvetli iken, bunu bu dört kişiden hangisinin teyit edeceği merak konusu.

Hal böyle iken CHP Heyetinin STSO ziyareti siyasi kulisleri de hareketlendirdi. Olası bir seçimde Osman YILDIRIM´ın SİVAS 1.sıra adaylığı içinde göz kırpıp kırpmadığını sorgulayan pek çok CHP´li, YILDIRIM´ın CHP listelerinde olmasının kendilerini memnun edeceğini dile getirmekteler.

STSO Başkanı YILDIRIM´ın yerelde başta Başkan Sami AYDIN olmak üzere Ak Partililer ile iyi ilişkiler kurması da kamuoyunda değişik gelecek senaryolarına kapı aralıyor.

Olayın Ak Parti cenahı ise olası bir STSO seçimi yapılıp yapılmayacağına odaklandı. Türkiye´de büyük bir değişim yaşanacağı olası görülürken, STSO´da da ATO gibi bir değişimin pekala mümkün olabileceği kulisleri çalkalandırmakta.

ATO seçimlerini Cumhurbaşkanı ERDOĞAN´ın eşi Emine ERDOĞAN´ın kuzeninin kazandığı bilinirken, diğer güçlü aday Osman GÖKÇEK´in seçimi kaybetmesinin Sivas Ak Parti kulislerinde de analiz edildiği vurgulanıyor.

 

Ak Parti STSO Adayı Belirleyebilecek mi?

Sivas´ta yerel anlamda pasif bir siyasi duruş sergileyen Ak Parti´nin derli toplu bir organize gerçekleştiremeyeceği toplumun her kesimi tarafından dile getirilirken,olası bir STSO seçiminde ise Ak Parti´nin bir aday çıkaracağı konuşuluyor.



Anahtar Kelimeler: İddiaya Cevap Verecek