Bu İLKELLİK Çocukları Bitiriyor!

Bu İLKELLİK Çocukları Bitiriyor!

İlkokul 1.Sınıfların okumaya geçtiği bilinirken, okumaya geçen öğrencilerin zihinlerini törpüleyip onları anti sosyal yapan uygulamalara bazı eğitmenlerce geçildiği gözlemleniyor.1.sınıflarda pek çok okulda şimdiden soru çözme yaptırılması hatta ve hatta

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS´ta bazı okullarda eğitimde akıl tutulması yapıldığı haberleri gelmeye devam ediyor. İlkokul 1.sınıflarda ŞUBAT gibi okuma yazma öğrenmenin tamamlandığı biliniyor.

Okumayı söken öğrencilere ise yavaş yavaş test çözmeye zorlandıkları belirtiliyor. Hatta test çözme yanı sıra soru çözme esaslı fotokopilerinde dağıtıldığı üstüne üstlük dakika tutarak hızlı okuma yaptırıldığı haber merkezimizin edindiği bilgiler arasında.

Eğitimin derinliğini bilmeyen eğitmenlerce yapılan bu uygulama uzman eğitimcilerce eleştiriliyor.

Eğitim Fakültesi Mezunu Öğretmenler ise bu yapılan uygulamaların eğitimde olmadığını dile getiriyorlar.

Çocukların yeni okumaya başlayıp, beceri ve yeteneklerinin ortaya çıkıp sanatsal dünyayı tam anlamıyla anlayıp sezecekleri bir zamanda, onlara test çözdürerek şıklar cenderesi içine sokmanın bir neslin geleceğini heba etme olduğu vurgulanıyor.

Eğitimde HIZLI OKUMA  diye bir anlayışın olmadığını dile getiren eğitimciler, anlamlı ve güzel okumanın olduğu hızlı okuma ile çocukların ezberci duruma düşürüldüğüne parmak basıyorlar.

İlkokul 1.sınıfın çok önemli olduğu ve bu dönemde asla ve asla test türü bir değerlendirme ve ölçütün yapılamaması gerektiği ifade ediliyor.

İlkokul 1.sınıfın sakin ve anlamlı kitap okuyarak, resim yaparak bir müzik aleti öğrenerek tamamlanmasın gerektiği aksi halde, öğrencilerin ilerde toplum dışı davranışlara meyl edebilecekleri belirtiliyor.