Tarih: 16.03.2022 10:25

Bu İLKELLİK Durdurulmalı

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER 

Sivas´ta eğitimde akıl tutulması yine başladı. Bakanlığın yapılandırıcı eğitim sistemini göz ardı eden bazı okullar, kafalarına göre eğitim uyguluyorlar. Öğrenciler sanki bu yıl LYS´ye gireceklermiş gibi daha İLKOKUL 1.Sınıftan itibaren 4.sınıfa kadar sınavlara tabi tutuluyorlar. Duyarlı eğitimciler, bu ZİHİN ve RUH KATLİAMININ, çocukların geleceğini kararttığını ısrarla vurguluyorlar.

Milli Eğitim Bakanlığı´nın 2005 yılında yenilediği muhteşem sistem SİVAS´ta uygulanmıyor. 4+4+4 sistemine geçen ülkede, ilkokul birinci kademede Bakanlığın direktifleri dışında eğitim öğretim yapılıyor. İlkokul ilk 4´de çocukların duygu ve davranış yönlerinin geliştirilmesine dair bir sistem ortada iken, eğitimin inceliğini bilmeyen Sivas´taki pek çok okul ve öğretmen, İLKOKUL 1.Sınıftan itibaren öğrencileri sınavlara tabi tutuyor.

Şıklar arasına İLKOKUL 1.Sınıftan itibaren itilen çocukların hayal güçleri yok ediliyor.

Sanat dersleri de görmeyen öğrencilerin gelecekte ülkelerine faydaları olmayıp, hoyrat birer birey olacağı eğitimcilerce ısrarla vurgulanıyor.

Özellikle İlkokul 1.sınıfların okumayı söktüğü bu günlerde, pek çok öğretmenin kapı kapı gezerek kitapçılarla anlaşıp, öğrencilere test sınavı uygulamaya başladıkları belirtiliyor.

İLKOKUL´da 4.Sınıfa kadar, kesinlikle duygu ve davranış yönünün geliştirilmesine yönelik eğitim sistemi uygulanması gerektiğini dile getiren duyarlı eğitimciler, eski hantal anlayışın maalesef devam ettiğini vurguluyorlar.

Hatta eğitimi bilmeyen bazı eğitmenlerin, İlkokul ilk 4´de sadece Türkçe ve Matematik ağırlıklı ders yaparak, Beden Eğitimi, Müzik ve Görsel sanatlarda bile soru çözdürdüğü ve bunun da, şehrin eğitimine ihanet olduğu dile getiriliyor.

Duyarlı eğitimciler İlkokul ilk 4´de asla ve asla bilgi ölçmeye yönelik ağırlık verilmemesi gerektiğini dile getiriyorlar. Bu dönemde öğrenci, duygu ve düşüncelerinin yeni yeni şekillenmeye başladığı ve bunların renkli dünyalarının at yarışı gibi sınavlara hazırlama barbarlığı ile katledildiğini vurguluyorlar.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —