Bu İYİ OKUNMALI!

Bu İYİ OKUNMALI!

Ey Cumhuriyet Üniversitesi! 21. Yy Türkiye´sinde Toplama Kamu Yönetimi Bölümü olmaz. Olmamalıdır. Yapılan şeyler doğru değildir? Bölümdeki hocaların iki katından fazla bölüm dışından elemanlar derse girmektedir.

            ?KAMU?YA BÖYLE Mİ VALİ, KAYMAKAM, BÜROKRAT, MEMUR YETİŞTİRİYORSUNUZ?

Ey Cumhuriyet Üniversitesi! 21. Yy Türkiye´sinde Toplama Kamu Yönetimi Bölümü olmaz. Olmamalıdır. Yapılan şeyler doğru değildir? Bölümdeki hocaların iki katından fazla bölüm dışından elemanlar derse girmektedir.

Keşke kulak verip dört köşeyi dinleseydiniz. Keşke ufkunuz olsaydı. Daha once yaptığımız haberlerde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kamu yönetiminde 3 hocanın olduğunu, bu şekilde bir bölümün var olamayacağını dile getirmiştik. Prof. Dr. Gülay Ercins, Dr. Öğretim Üyesi Raci Kılavuz ve Prof. Dr. Halis Çetin. Bu üç hocadan Profesör olan bir hoca da öğrencilerle vedalaşıp gideceğini söylemiş. Geçtiğimiz dönemde de öğrencilerin ilmine ve kişiliğine saygı duyduğu Murat Yıldırım isimli bir Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Giresun´a gitmişti.

Kamu Yönetimi Bölümünün her sınıfında en az 6-7-8 ders var. Bu derslerin her biri ayrı uzmanlık alanı olan dersler. İkinci öğretimi de düşündüğümüzde 1. Sınıftan 4. Sınıfa kadar toplam 8 sınıf eder.  Üç hoca ile bu bölüm nasıl ayakta duruyor?

Bir öğrenci 4 dersin 6 haftadır boş geçtiğini ifade etmişti. Bölüme ait 3 hocanın olduğu bir bölümde derslerin boş geçmesi de normal görünüyor. 

Üç hoca ile bölüm nasıl ayakta duruyor? Kamu Yönetimi Bölümünün nasıl ayakta durduğu ders programından çok güzel anlaşılmaktadır?

Ders programından da görüleceği üzere:

1-      Asistanlar yani Araştırma görevlileri derse girmektedir? Asistanlar hem derse girip hem de  yüksek lisans ve doktora çalışmalarını nasıl yürütecek? Asistanlar aynı zamanda öğrenci danışmanlığı yapmakta bölümle ilgili resmi işleri takip etmektedir?  Asistanlar, girdikleri dersin parasını alıyorlar mı? Yahut ders programında görüldüğü üzere ders parasını hoca mı almaktadır?

2-      Bölümün 3 Öğretim Üyesi bulunmaktadır. Prof. Dr. Gülay Ercins, Dr. Öğretim Üyesi Raci Kılavuz ve Prof. Dr. Halis Çetin. Ders programında görülen diğer hocalar Kamu Yönetimi bölümünün hocaları değildir. Sağdan soldan toplanan yahut ders yazıalan hocalarla bölüm olunur mu? Kamu Yönetimi Bölümü yahut Bölüm ruhuna aykırı değil mi?

3-      Ders programında Doktorasız Öğretim Görevlilerin ders verdiği görülmektedir? Bu ders verilen Öğretim Görevlileri kimlerdir? Kimlerin torpili ile Kamu Yönetimi Bölümü elemanları olmadığı halde derse girebilmektedir?

 Kamu Yönetimi Bölümünde derse giren Başka Bölümlerden gelen Öğretim Görevlileri:

Öğretim Görevlisi Asuman Çapar

Öğretim Görevlisi Mehmet Sevim

Öğretim Görevlisi Banu D. Öztürk kimlerdir? YÖK´e göre Fakültede derse girme şartlarını taşıyorlar mı? Kaç yıl eğitim öğretim tecrübeleri bulunmaktadır? Doktoraları var mıdır? Doktorasız nasıl fakültede derse girerler?

Yapılan şey doğru değildir.

 Kamu Yönetiminde derse giren Kamu Yönetimi Bölümü Araştırma Görevlileri (Asistanlar)

Araştırma Görevlisi Levent Görüşük

Araştırma Görevlisi İbrahim Buldur

Araştırma Görevlisi Fatih Santur´un Ders programında Prof. Dr. Halis Çetin ve Prof. Dr. Gülay Ercins adına derse girdiği görülmektedir? YÖK´e gore bu araştırma görevlilerin Fakültede derse girme şartlarını taşıyorlar mı? Derse girmeleri doğru mudur? Yeterlilikleri var mıdır? Daha once bu dersleri vermişler midir?   Doktoraları var mıdır? Asistanlar, girdikleri dersin parasını alıyorlar mı? Yahut ders programında görüldüğü üzere ders parasını hoca mı almaktadır?

Yapılan şey doğru değildir.   

 

Kamu Yönetimi Bölümünde derse giren Başka Bölümlerden gelen Öğretim Öğretim Üyeleri

Prof. Dr. Murat Sarıkaya

Prof. Dr. Mehmet Sadık Öncül

Dr. Öğretim Üyesi Yüksel Aydın

Dr. Öğretim Üyesi Selçuk Buyrukoğlu

 Kamu Yönetimi Bölümünde derse giren Başka Bölümlerden gelen Araştırma Görevlileri (Asistan):

 Araştırma Görevlisi Zeycan Ü. Altınay

YÖK´e göre Fakültede derse girme şartlarını taşıyorlar mı? Kaç yıl eğitim öğretim tecrübeleri bulunmaktadır? Doktoraları var mıdır? Yoksa Doktorasız nasıl fakültede derse girerler? Yapılan şey doğru değildir.

 Bölümlerin çoğu ne yazık ki bu durumda. Cumhurbaşkanın tahsis ettiği kadrolar mevcut yönetim tarafından nerelere harcanmıştır? Nerelere harcanmaktadır? Nerelere harcanması düşünülmektedir?

Eş, dost, akraba alımlarından fırsat bulunsaydı bölümler bu halde olmazdı. Milletin bir tane evladına kol kanat germemiş, taraftarlık ve benden zihniyeti ne yazık ki kötü bir muhafazakarlık örneği olarak Sivas Cumhuriyet Üniversitesi tarihine geçecek gibi.

 Kendi söylediklerini çiğneyen bir yönetim. Hani doktora olmadan fakültede derse girilmez diyordunuz. Kamu Yönetiminde bölüm dışından gelen hangi Öğretim Görevlilerinin doktorası vardır? Bölüm içinden ve bölüm dışından Asistanların ders vermesi doğru mudur?   

 Ders Programına ulaşılabilecek bağlantı adresi :

http://iibf.cumhuriyet.edu.tr/duyurudosya/20825_ders_programi_pdf.pdf



Anahtar Kelimeler: OKUNMALI