Bu Konu Aydınlatılmayı Bekliyor!

Bu Konu Aydınlatılmayı Bekliyor!

FETÖ ihanet yapısının 2014 yılındaki yerel seçimlerden önce dağıttığı ve hükümeti karalayan ?ASLINDA NELER OLUYOR? broşürünü FETÖ DERSANESİ ?Selçuk Fen? de de dağıtıldığı lakin açılan soruşturmayı zamanın Sivas Milli Eğitim Müdürü Turan AKPINAR´ın örtbas

SPHM (Sivas Postası Haber Merkezi)

Sivas´ta Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı zamanda sadece ama sadece FETÖ´nün kapatılan ?EĞİTİMCİLER DERNEĞİ ?ile içli dışlı olan bu derneğin direktiflerini MİLLİ EĞİTİMDE uygulayan AKPINAR´ın, bir FETÖ projesi olan ?DEVLET KURUMLARINI ZAYIFLATARAK? paralel yapıya ilgiyi artırma yönünde hareket ettiği SİVAS´ta her bir eğitimci tarafından bilinip dile getiriliyor.

Görevi zamanında AKPINAR´ın KHK ile kapatılan FETÖ Derneği Eğitimciler Derneği´nde yaptığı bir konuşma ise kan dondurucu mahiyette idi. AKPINAR ?Eğitim resmi kurumlara, Milli Eğitim Bakanlığına bırakılacak kadar önemsiz değil (https://www.dailymotion.com/video/xraie5)? diye açıklama yaparak öğrencileri bu derneğe yönlendirdiği ve bu dernekle ortak çalışma yaptığı biliniyor.

Ayrıca Turan AKPINAR´ın FETÖ yapısına arsa tahsisi hususunda da etkin görev aldığı belirtiliyor.

Şimdi ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ olan Turan AKPINAR hakkında iddiaların ise ardı arkası kesilmiyor. Turan AKPINAR´ın SİVAS Milli Eğitim Müdürü olduğu zamanda yaşanan olaylar zincirinden biri ise dikkat çekiyor.

FETÖ ihanet yapısının 2014 yerel seçimlerinden önce hazırlattığı ?aslında neler oluyor broşürünün? Sivas Selçuk Fen Dershanesinde de dağıtıldığı öğrenildi.

Bu duruma sessiz kalmayan birkaç MEMLEKET SEVDALISI eğitimci tarafından şikâyet edildiği ve VALİLİĞİN soruşturma açtığı öğrenildi.

Turan AKPINAR´ın zamanın teftiş KURULU BAŞKANI ile soruşturmayı müfettişlerle takip ettiği, ?öğrencilerin broşür dağıtıldı? demelerine rağmen ifadelerin değiştirildiği ve  soruşturmanın ustaca üzerinin kapatıldığı ve hafif cezalar ile geçiştirildiği belirtiliyor.

MİLLİ Eğitim Bakanlığı, Kahramanmaraş´ta bir okulda broşür dağıtarak ´siyasi propaganda´ yaptıkları iddia edilen öğretmenler Mesut K. ile eşi Sevda K.´yı meslekten ihraç etti. Olayın taşındığı Danıştay 12´nci Dairesi, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu´na göre kamu kurumlarında siyasi broşür dağıtılmasının yasak olduğu gerekçesiyle ihracın hukuka uygun olduğuna karar verdi.

 

SİVAS POSTASI GAZETESİ kamuoyu adına soruyor?

-          ?Aslında neler oluyor? broşürü soruşturması neden geçiştirilmiştir?

-          Zamanın TEFTİŞ KURULU BAŞKANI Hacı DİŞÇEKEN ile TURAN AKPINAR konuyu örtbas etmişler midir?

-          Konuyu soruşturan MÜFETTİŞLER şimdi hangi görevdeler?

-          KAHRAMAN MARAŞ ta benzer durumda ağır cezalar verilirken, burada neden geçiştirilmiştir?

-          Zamanın Milli Eğitim Müdürü Turan AKPINAR, neden bütün iş ve işlemlerinde FETÖ DERNEĞİ eğitimciler derneği ile iş yapmistir?

-          Milli Eğitimdeki okul müdürü ve müdür yardımcıları görevlendirmelerinde FETÖ derneğinin listesi neden aynen kabul edilmiştir?

-          Turan AKPINAR, Eğitimciler Derneği kitap okuma etkinliğinde neden MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINI pasifize ederek öğrencileri bu derneğe yönlendirmiştir?

-          Şuan Ankara MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ olan Turan AKPINAR ile yine SİVAS´ta yolsuzluk ve usulsüzlükler ?suçu sübuta eren? Mustafa ALTINSOY arasındaki bağ nedir?

-          Turan AKPINAR´ın şehirde temas içinde olduğu STK´lar ile neden aynı anlamda Mustafa ALTINSOY´da temas halinde olmuştur?

-          Milli duyarlılığı olmayanlar zamanında Turan AKPINAR tarafından kollanırken,Mustafa ALTINSOY tarafından da İSTİKLAL MARŞI duyarlılığı olmayanlar neden korunmuştur?

-          ?ASLINDA NELER OLUYOR? broşürü başta olmak üzere çok önemli iddialar hakkında EMNİYET BİRİMLERİ gerekli hassasiyeti göstererek konuyu Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Milli Eğitim Bakanımıza rapor etmişler midir?

 



Anahtar Kelimeler: Konu Aydınlatılmayı Bekliyor