Tarih: 03.08.2021 23:07

Bu Köyden SİVAS´ın Haberi Var mı?

Facebook Twitter Linked-in

Bu köye hizmet gidiyor mu?

Türkiye UNESCO Türkiye Milli Komisyonu bu köye geldi mi? Çağırıldı mı?

UNSECO´ya müracaatınız oldu mu?

Bu köy bir milli değer, hatıra, miras olarak koruma altına alındı mı?

Bu köyü turizme kazandırmak ve tanıtmak için şehirde kim, neler yaptı?

Eşi benzeri olmayan muhteşem köy olarak geçtiğimiz yıllarda başta TRT, Habertürk, Hürriyet, Akşam vb. ulusal basına ve medyaya konu olan Sivas´ın Divriği ilçesine bağlı eski Erzincan yolu üzerinde kurulmuş olan 800 yıllık Tuğut köyü Evliya Çelebi´nin Seyehatnamesinde de geçmektedir. Tuğut köyündeki konaklar, sal taşı denilen plaka şeklindeki taşların üst üste dizilmesi ve ahşap desteği ile yapılmıştır. 6-7 odalı, 2-4 katlı, mahzenleri olan, demir tokmaklı kapıları, tavan işlemeleri  ve diğer işlemelerle, dar sokakları ve kaldırımları ile adeta bir Orta Çağ Film setini andırmaktadır.

1-      Türklüğün ilk uğrak yerlerinden ve Türk kültürünün kalbi olan Tuğut köyü hakkında Cumhuriyet Üniversitesinde kaç tane çalışma vardır? Bu köyün tarihi, kültürü, sanatı, mimarisi hakkında kaç tane tez çalışması yapıldı?

2-      Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tuğut Köyü hakkında neler yapmıştır? Bilen var mı?

3-      Valiliğin bir projesi var mıdır? Bilen var mı?

4-      Şehirde boy gösteren dernek, vakıf, STK´ların bir programı olmuş mudur? Bilen var mı?

Sivas olarak yerimizi, yurdumuzu, insanımızı harcamayı çok iyi beceriyoruz. Şehre çöreklenenlerin fanteziden, söylemden, konuşmaktan, görüntü ve gösterişten başka bildikleri neler var?

Kars´ın Boğatepe köyü bilindiği üzere belgesellere konu olmakta, çekimler yapılmakta yerli ve yabancı turistlerin uğrak ve konaklama yeri olmaktadır. Peynir müzesi ve mandıralar ile Malakanların yaptığı ev, yol ve çeşmeler bulunmaktadır. Boğatepe köyüyle  bölge dünyaya açılmıştır.

Tamamen Türklüğün eseri olan Sivas´ın Tuğut köyüne niçin el atılmaz? Niçin köy koruma altına alınmaz?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —