Bu Mudur, İşte Budur!

Bu Mudur, İşte Budur!

Sivaslılar, Vali Âlim BARUT´u konuşuyor. Kitap Günlerindeki, neredeyse bütün etkinliklerde bulunan Vali BARUT, Sivas´a gelen yazarlarla da, özel olarak ilgilendi. Kitap Günleri için şehre gelen aydınlar, Vali BARUT´un ilgisini hiç unutmayacaklarını ve Tür

 

Sivas son 20 yıldır görmediği ilkleri yaşıyor. Kitap Günleri vesilesiyle Sivas´a gelen aydınlar, şehirde gördükleri ilgi karşısında şaşkınlıklarını gizlemiyorlar. 1993 yılından bu yana üzerine ölü toprağı serpilen şehir, ilk defa bir diriliş ve uyanış içerisinde.

Sivas Kitap Günleri nedeniyle, Buruciye Medresesi içinde bulunan bütün söyleşilere katılan Vali Alim BARUT ise, dikkatlerden kaçmadı.

Her söyleşi öncesi yerini alan Vali BARUT, programı sonuna kadar takip edip, konuklarla özel ilgilenmesi, Buruciye Medresesini dolduran halkın da gözünden kaçmadı.

Sivas´ta böyle üstün bir kabul ve ilgi ile karşılandıklarını dile getiren ünlü konuklar, Türkiye´nin pek çok yerine örnek olacak bir ilgi ve alakanın, kendilerini mahcup ettiğini ifade ettiler.

Gittikleri her yerde Sivas´taki Kitap Günlerini anlatacaklarını dile getiren yazar ve şairler, yetkililerin böyle donanımlı olmasının kendilerini mutlu ettiğini vurguladılar.

Etkinlikleri yakından takip eden Sivaslılar ise, Vali Alim BARUT´un bir fiil bütün etkinliklerde olması karşısında çok mutlu olduklarını ve bu manzara karşısında duygulandıklarını dile getirdiler.

 



Anahtar Kelimeler: Mudur İşte Budur