Tarih: 05.04.2016 20:46

Bu Mudur, İşte Budur

Facebook Twitter Linked-in

 

Milli Eğitim Bakanlığı eğitim öğretimde yeni düşünceler geliştirmeye devam ederken, bu yeni düşüncelere eğitimciler de katkı sunuyorlar.

Derse girip çıkıp kuru kuruya ders anlatma yerine, öğrencilere medeniyet bilinci vermeye dönük yeni bir anlayışlar silsilesi için önemli adımlar atılıyor. İyi bir nesil ve iyi bir gelecek düşüncesi ile çocukların iyi yetişmesini hedefleyen Bakanlık, bu yönde entelektüel adımlar atarken, bu adımlara eğitimcilerin katkıları da devam ediyor.

Danişment İlkokulu 3/ D Sınıfı öğrencileri bu temel amaca hizmet eden bir anlamla ?Günlük Kitabı? çıkardılar. Tuttukları günlükleri kitaplaştıran öğrenciler, kitabi medeniyet düşüncesine de ilk adımı atmış oldular.

Osman ÇELİK gözetiminde ürünlerini kitaplaştıran öğrenciler, ellerine aldıkların rengârenk kitaplarla hayatlarının en güzel anını yaşadılar.

Kitapları ellerine alan öğrenciler, kendi yazdıkları günlükleri okuyup, kendi fotoğraflarına bakarak güzel bir gün geçirdiler.

Geçen yılda ?Gül Bahçesi? isimli bir şiir kitabı çıkararak Sivas´ın eğitim geleceğine güzel bir örnek olan sınıf, bu sene çıkarttıkları Günlük Kitabı ile de ikinci bir mutluluğu yaşadılar.

Uzman eğitimciler, çocuklara kuru kuruya bilgi yükleme ile birkaç neslin heba edildiğini, dile getiriyorlar.

Öğrenciler ruh veren, sanata yönlendiren, onlara medeniyet düşü aşılayan etkinliklerle çocukların geleceğe emin adımlarla yöneleceği ve bu adımların da fedakâr eğitimcilerce atılması gerektiği vurgulanıyor. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —