Tarih: 31.03.2016 14:59

Bu Mudur, İşte Budur!

Facebook Twitter Linked-in

 

Sivas´ın kalkınması ve gelişmesi için eğitimde dirilişin şart olduğu bilincinde olan duyarlı eğitimciler, kendi ceplerinden maddi ve manevi fedakârlıklar yaparak önemli adımlar atıyorlar.

Modern eğitim vizyonu ile geleneğin harmanlanması düsturu Bakanlığın temel adımı olarak bilinirken, bu adımı hayata geçiren fedakâr eğitimciler, öğrencilere ruh veren, hayal veren, ideal veren etkinliklere ağırlık veriyorlar.

Bu vesileyle Danişment İlkokulu´na Osman ÇELİK tarafından davet edilen, SİVAS´ın yetiştirdiği kültür ve sanat insanı Süleyman ÜNAL, 3/D sınıfı öğrencilerine ?NEY VE EBRU? sunumu yaptı.

Medeniyet değerlerimizden kadim Türk sanatı ?EBRU? ile ilgili çocuklara bilgi veren Süleyman ÜNAL, getirdiği Ebru malzemeleri ile ebru icra etti.

Bütün öğrencilere tek tek ebru yaptıran Süleyman ÜNAL, bu zarif sanatın inceliklerini de öğrencilerin zihinlerine işlemeye çalıştı.

Rengârenk ebruları ellerine alan çocukların ilgi ve dikkatleri gözlerden kaçmadı.

Ebru sunumu akabinde, yine medeniyet temelimizin önemli değerlerinden ?NEY? hakkında da öğrenciler bilgi veren ÜNAL, bir birinden güzel parçaları Ney ile üfleyerek tadı damakta bir günün yaşanmasına katkı sağladı.

Uzman eğitimciler, Bakanlığın çocuklara ruh ve hayal veren düsturunun ancak ve ancak bu tür özel çalışmalarla mümkün olduğunu belirtiyorlar.

İlkokul yıllarında zihinsel olarak iyi yetişmiş öğrencilerin, Ortaokul ve Lise de toplum dışı davranışlara meyl etmeyeceğini belirten eğitimciler, kalpleri ve zihinleri rehabilite edilen öğrenciler, hem ailelerine, hem de ülkelerine büyük fayda sağlayacaklarını dile getiriyorlar. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —