Bu Mudur İşte Budur!

Bu Mudur İşte Budur!

Sivas´ta eğitim adına güzel örnekler kamuoyunda takdir topluyor. Özellikle Yunus Emre Ortaokulu´nun ortaya koyduğu ilginç çalışma, TÜRKİYE´ye örnek olacak mahiyette. Bütün kapıları YUNUS EMRE´nin resimleri ve şiirleri ile süsleyen okul, medeniyet anlamlı

 

Sivas´ta eğitim adına gece gündüz koşuşturarak mesai kavramını bile aşan güzel gayretler de yok değil. Sivas Merkez Yunus Emre Ortaokulu da bunlardan biri. Eğitim adına nasıl güzel bir farkındalık ortaya koyarız düşüncesinden hareket eden okul ilginç bir çalışmaya imza atarak, değerler eğitimi düşüncesini de içselleştiren çok güzel bir çalışma yaptı.

Okulun da adından esinlenerek, YUNUS vari bireyle yetiştirip ülkenin geleceğine dahil etme bilinci ile ortaya koydukları yeni uygulama, her okul tarafından örnek alınacak bir çalışma olarak kayıtlara geçti.

Okul kapılarına YUNUS EMRE´nin fotoğrafını ve şiirlerini işleyen okul, bu uygulama sonunda önemli dönütler elde ettiler.

Kapılarda medeniyet büyüğümüz Yunus EMRE´nin resmini ve şiirlerini gören öğrencilerin davranışlarında olumlu değişiklikler olduğu gözlemlendi. Kapıları daha itinalı kapatan öğrenciler, ayrıca resim ve şiirleri de okuyarak medeniyet bilincinin tohumlarını ekiyorlar.

Buna ilaveten okul duvarlarını kadim Türk Sanatı EBRU ile de süsleyen Okul İdaresi ve öğretmenler, örnek bir okul ve eğitim yuvası oluşturmanın gururunu yaşıyorlar.

Okulu gören eğitimciler ve veliler Okul Müdürü Erdoğan POLAT ve Müdür Yardımcısı Ahmet YAZICI´yı takdir ediyorlar.

Eğitimde ortaya konulan bu güzel örneğin örnek alınıp diğer okullarda da benzer uygulamaların pekala yapılabileceğini dile getiren duyarlı eğitimciler, fert fert bu şehrin ve bu ülkenin geleceği için herkesin elinden gelenden daha fazlasını, bahaneler ardına saklanmadan yapması gerektiğini vurguluyorlar.



Anahtar Kelimeler: Mudur İşte Budur
nufuuu
13.05.2016 10:40:40
Öncelikle okul idaresini ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Mezun olduğum okulumun bu seviyeye gelmesi beni ziyadesiyle memnun etmiştir. Başarılarının devam etmesi dilerim.

TEBRİK EDERİM
13.05.2016 13:07:01
BEN BİR ÖĞRETMENİM. TEOG görevi için o okula gittim ağzım açık kaldı. Kurum kültürü yerinde pırıl pırıl. Avrupa Standartlarında bir okul. TEBRİK EDİYORUM ALKIŞLIYORUM