Tarih: 17.05.2016 18:39

Bu Mudur, İşte Budur

Facebook Twitter Linked-in

Toki Ahmet Yesevi Ortaokulu tarihinde ilk defa kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi. Okul Müdürü A.Turan KARAKOÇ´un önderliğinde öğretmenler ve öğrenciler aylardır yaptıkları hazırlıkları katılımcıların beğenisine sundular.

TÜBİTAK´ın katkıları ile bir birinden güzel çalışmalar ortaya koyan öğrenciler, yaşlarından büyük düşünce ve anlatımları ile beğeni topladılar.

Bilim Fuarının açılışını ise Sivas´ın yakından tanıdığı Sivas´ın Kaşgarlı Mahmut´u olarak tanınan ve sevilen bilim insanı Prof. Dr. Recep TOPARLI yaptı.

Okul Müdürü Karakoç  konuşmasında, katılımcılara teşekkür ederek, ?Geçen sene Cumhuriyet Üniversitemizin öncülüğünde bilim fuarı düzenlemiştik. Çok güzel olmuştu. Burada da öğrencilerimiz hayal güçleri ve zekâlarıyla ortaya bir şeyler çıkarmaya çalıştılar. Burada emeği geçen koordinatör öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz? dedi.

Karakoç´un ardından kürsüye gelen Sivas´ın yolda ve yazıda büyüğü Prof. Dr. Recep Toparlı ise okulda yapılan çalışmalardan çok Projelere değinen Toparlı, ?Ne kadar güzel. Benim hafızamı zorladı bazı şeyler. Hayata geçirilsin ya da geçirilmesin düşünülmesi bile çok güzel. Hocalarımızı tebrik ediyorum. Özellikle çocuklarımızın kitap yazmaları ve bu yaşta kitap sahibi olmaları ne güzel. Ben 1984 yılında 30 yaşındayken ilk kitabımı çıkarmıştım? diye konuştu. Son olarak öğretmenlere seslenen Toparlı, ?Korkmayın hocalarım. İstikbalimiz bu gençlerimizin elinde? ifadesini kullandı.

Konuşmalardan sonra okulun müzik kulübü katılımcılara mini bir konser verdi.

Etkinliğe iştirak eden pek çok insan, böyle can siperane gayretleri alkışladıklarını ve bu tür çalışmaların şehrin eğitimine katkı sunacağını dile getirdiler. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —