Tarih: 15.10.2016 18:54

Bu Mudur İşte Budur!

Facebook Twitter Linked-in

 

Turizm Bakanlığı ile sinema meslek örgütleri temsilcilerinden oluşan seçici kurul ?KALANDAR SOĞUĞU´nu? OSCAR´a aday gösterdi.

Japonya´da ki Tokyo Film Festivali´nden En İyi Film´ ve ´En İyi Yönetmen´ ödülleriyle dönen ´Kalandar Soğuğu´, Amerika´da yapılacak Oscar´a aday gösterildi. Yönetmen Mustafa Kara´nın, senaryosunu Cumhuriyet Üniversitesi, öğretim görevlisi Bilal Sert ile birlikte kaleme aldığı film, insan-doğa ilişkisini arka fona alarak kişisel bir mücadeleyi anlatıyor.  Bu özel filmin senaryasunu yazan C.Üniversitesinde hoca olan Şair yazar  Bilal Sert, ´Kalandar Soğuğu´nun yolculuğa Sivas´tan başladığını söyledi. "Filmin yapımcısı, yönetmeni ve senaristi Sivas´tan.

 Daha Şimdiden 14 Ödül Aldı

 İlk ödülü TOKYA uluslar arası Film festivalinden alan film,pek çok festivalde ilgi ile karşılandı.Zorlu bir mücadele iel doğada çekilen filmin OSCAR´a aday olmayı hak ettiği ifade ediliyor.

İşin en ilginci ise film çalışmaları sırasında eski üniversite yönetiminden çalışmalar için bir mekan istendiği ve hantal yönetimin bu ufku görmeyerek bunu reddettiği bilgisine ulaşıldı.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —